Prijem predstavnika udruženja penzionera povodom Međunarodnog Dana starih

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana starih osoba 1. oktobra, predstavnike udruženja penzionera i invalida grada Valjeva danas je primio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić i član Gradskog veća Velimir Arsenović.

Penzioneri su zainteresovani za pitanje završetka Gerontološkog centra, kao i za poboljšanje socijalnog položaja penzionera.

Gradonačeliik Lazar Gojković poručio je penzionerima da je spreman za svaki vid saradnje, naravno u skladu sa zakonskim i finansijskim mogućnostima budžeta grada Valjeva. Naglasio je da će pokušati da zajedničkim snagama reše probleme sa kojima se suočavaju naši najstariji sugrađani.

Međunarodni Dan starih

Predstavnici uduženja penzionera i invalida grada Valjeva zahvalili su se gradonačelniku Grada na prijemu i izrazili zadovoljstvo što ih je saslušao i razumeo njihove probleme.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici Udruženja penzionera grada Valjeva, predstavnici pokreta „Trećeg doba“ , Gradskog udruženja invalida, strukovnih udruženje penzionera Policijske uprave Valjevo, vojnih penzionera Srbije i strukovno udruženje „Krušik“.

U Valjevu ima 22.500 hiljade penzionera, od kojih 3 hiljade živi na selu, a 10 hiljada penzionera ima manja primanja od 15 hiljada dinara.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *