Izveštaj o broju pozitivnih Covid-19 od 16. septembra

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA COVID-19 BOLESTI U VALjEVU NA DAN 16.09.2020.GODINE.

ZBOG PRETEĆE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE OD COVID-19 OBOLjENjA, U GRADU JE OD 07.07.2020. VANREDNA SITUACIJA I SPROVODE SE MERA KRIZNOG ŠTABA , VLADE RS I ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE VALjEVA.

TIM ZA ODGOVOR NA KRIZNE SITUACIJE COVID-19 14.09.2020.god. ZBOG POVEĆANOG BROJA ZARAŽENIH U REGIONU OD KRAJA AVGUSTA, ALI I U EVROPSKIM ZEMLjAMA, DONEO JE ODLUKU DA SE OD 18. SEPTEMBRA U 18.00 ČASOVA UVEDE NADZOR ZA SVE DRŽAVLjANE SRBIJE KOJI SE U SRBIJU VRAĆAJU IZ INOSTRANSTVA.

NAČIN NA KOJI ĆE SE VRŠITI NADZOR BIĆE DEFINISAN I OBJAVLjEN U NAREDNIM DANIMA.

PETNAESTOG SEPTEMBRA NIJE BILO LABORATORIJSKI POTVRĐENIH NOVOOBOLELIH LICA.

U VALjEVU U SEPTEMBRU, DESET DANA JEDAN ZA DRUGIM BEZ NOVOOBOLELIH, PRIJAVLjENIH NOVOOBOLELIH U MESECU 8, IZLEČENIH 57 I 1 UMRLO.

*BROJ NOVOOBOLELIH JE UVEĆAN ZA 5 ZBOG NAKNADNOG PRIJAVLjIVANjA OBOLELIH, IZ ZDRAVSTVENIH USTANOVA VAN KOLUBARSKOG OKRUGA .NOVOPRIJAVLjENI OBOLELI SU OTKRIVENI ANALIZOM SVIH DOSTUPNIH BAZA OBOLELIH TESTIRANIH I IZLEČENIH.

Dvocifren broj dnevnih pregleda u COVID ambulanti DZ i promenljiv broj pregleda PUC Bolnice, dvocifren broj osoba u kućnoj izolaciji i samoizolaciji,BEZ laboratorijski potvrđenih novobolelih 10 dana i mali broj na hospitalizaciji, ukazuju da se epidemiološka situacija postepeno smiruje i poboljšava, ali da je i dalje nestabilna ( započinjanje i /ili nastavak rada škola i vrtića, odlazak velikog broja na godišnji odmor u susedne zemlje i dr. ) zahtevaju da sesve naložene i predložene preventivne mere koje se odnose na pojedince i poslovne subjekte i dalje sprovode .

PO ODLUCI KRIZNOG ŠTABA, VLADE RS, MZ I ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA KORDINIRANI ZAJEDNIČKI INSPEKCIJSKI NADZORI SPROVOĐENjA NALOŽENIH I PREDLOŽENIH PREVENTIVNIH MERA SE INTENZIVIRAJU.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *