Informacije o Covid-19 bolesti u Valjevu na dan 12 .07.2020. godine.

Novi korona virus SARS-CoV-2 predstavlja potpuno novi soj virusa koji do sada nije identifikovan u humanoj populaciji.Prema gentskoj strukturi sličan je SARS-CoV.

Oboljenje može biti asimptomatskog ili lakog oblika sa respiratornim simptomima (kašljem, nedostatkom daha, otežanim disanjem) i temperaturom. U težim slučajevima, infekcija može da izazove upalu pluća, teški akutni respiratorni sindrom, bubrežnu insuficijeniju, pa i smrt.

Kako bi ste imali realniju sliku o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Gradu , jer izveštaju o laboratorijski potvrđenim novoobolelim licama kasne, dostavljamo vam podatke o izvršenim pregledima u COVID ambulanti DZ Valjevo i pregledima , prijemima i hospitalizaciji sumnjivih/verovatnih i potvrđenih lica, kao i istraženih kontakata.

U COVID ambulanti DZ Valjevo izvršeno je 158 pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama.

U Prijemno urgentnom centru OB Valjevo, izvršeno 50 pregled i 7 prijema pacijenata na Pulmo COVID. Na hospitalizaciji 53 pacijnata sa sumnjom na COVID (15- Infektivno,24- Pulmo COVID,13-Gastro COVID ) i 14 pozitivnih pacijenata.

U ZZJZ Valjevo 11.07.2020. godine istraženo više 60 kontakata laboratorijski potvrđenih lica.

U Valjevu u poslednja 24 časa laboratorijski potvrđeno 1 novoobolelo lice, u kućnoj izolaciji 197 obolelih lica, na hospitalizaciji 9 laboratorijski potvrđenih, a izlečenih 181 .

Broj uzetih briseva 11.07.2020.godine je 7.

Broj novoobolelih medicinskih radnika u kontaktu sa laboratorijski potvrđenim licem, van rednog mesta 15 u kućnoj izolaciji.

Broj umrlih od početka epidemije je 21 (1 nemedicinski radnik).

U poslednja 24 časa, u drugim opštinama Kolubarskog okruga nema laboratorijski potvrđenih obolelih osoba .

Analizom podataka u vremenskom periodu od 17.06 .2020 do danas se može utvrditi da se broj novoobolelih uvećao , kao i broj lica na hospitalizaciji i lica koja se leče u kućnoj izolaciji, kao i broj lica iz kontakata, što sve ukazuje na visoku aktivnost virusa u našoj sredini.

Zbog preteće epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od virusa COVID-19, u Gradu je vanredna situacija.

Sve navedeno, zahteva dosledno sprovođenje svih preventivnih obavezujućih protivepidemijskih mera kako zdravih pojedinaca, lica u kućnoj izolaciji i samoizolaciji, kao i pravnih lica i preduzetnika (novi Pravilnik – na sajtu Grada).

Kontrola sprovođenja protivepidemijskih mera se nastavlja.

TABELA – PODACI O BROJU LICA SA LABORATORIJSKI POTVRĐENOM INFEKCIJOM COVID 19, BROJU HOSPITALIZOVANIH I ISHODU LEČENjA OD 17.06.2020. GODINE DO DANAS 12.07.2020.

Kolubarski Info 

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *