Održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Mionica

Štab za vanredne situacije Opštine Mionica je danas održao sednicu povodom pogoršane epidemiološke situacije izazvane povećanjem broja novoobolelih od korona virusa. 

Na sastanku je zaključeno da Stručno operativni tim za suzbijanje epidemije korona virusa treba u što kraćem roku dostavi svoje stručno mišljenje u vezi preduzimanja daljih mera i da Zavod za javno zdravlje Valjevo dostavlja redovno Opštini Mionica i Štabu za vanredne situacije opštine Moonica aktuelne podatke o:

broju novozaraženih;

broju hospitalizovanih;

broju lica koja se nalaze u samoizolaciji;

broju lica kojima su uzeti uzorci za testiranje na COVID-19, a kojima još nisu stigli rezultati.

Komandant Štaba, predsednik Opštine Boban Janković, je izjavio da je neophodno da građani pokažu disciplinu i prate preporuke stručnjaka kako bi se izborili sa pandemijom.

Boban Janković, predsednik opštine Mionica
Boban Janković, predsednik opštine Mionica, Foto: Kolubarski Info

“Sve pobede koje smo izvojevali u svojoj istoriji dobili smo disciplinom, hladna glava starešina i disciplina vojnika je odnela pobedu u Kolubarskoj bitci, tako ćemo pobediti i ovog nevidljivog neprijatelja.” istakao je predsednik Janković.

Preporuke štaba

Apeluje se na sve građane da poštuju i sprovode preventivne mere zaštite od virusa Kovid-19, da posebno poštuju socijalnu i fizičku distancu, kao i nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Apeluje se na poslodavce koji posluju na teritoriji opštine Mionica, da dosledno sprovode sve predložene i neophodne preventivne mere u skladu sa propisima, u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih lica i stranaka.

Štab za vanredne situacije opštine Mionica poziva organizatore proslava da s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju datih preporuka.

Preporučuje se JKP „Vodovod Mionica“ da pojača mere čišćenja , pranja ulica, dečijih igrališta i sportskih terena, kao i prostora oko zdravstvenih ustanova (Dom zdravlja i ambulante).

Preporučuje se JKP „Vodovod Mionica“ da vrši redovno čišćenje, pranje, dezinfekciju prostora i opreme svih pijaca.

Preporučuje se PU Dečiji vrtić „Neven“ da dosledno sprovodi sve mere naložene od Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete.

Preporučuje se Sportskom centru Mionica i svim privrednim subjektima koji pružaju usluge korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, odnosno spa & wellness centara da dosledno sprovode sve instrukcije i uputstva nadležnih organa koja se odnose na sprovođenje protiv epidemijskih mera na otvorenim i zatvorenim bazenima i drugim terenima kojima upravlja.

Štab za vanredne situacije opštine Mionica će svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja, preduzimati neophodne mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *