Izveštaj o broju pozitivnih covid-19 od 26. juna

Izveštaj o broju lica sa laboratorijski potvrđenom infekcijom covid 19, broju hospitalizovanih i ishodu lečenja, predloženim merama i drugim aktivnostima na dan 26.06.2020.

U Valjevu u poslednja 24 časa 4 novoobolela lica iz kontakta sa potvrđenim slučajem. U Valjevu broj obolelih od početka epidemije je 209.

Broj izlečenih pacijenata je 176.

48 obolelih medicinskih i nemedicinskih radnika završilo hospitalizaciju i kućnu izolaciju nakon lečenja. Zbog kontakta sa potvrđenim slučajem 2 medicinska radnika u kućnoj izolaciji.

Na hospitalizaciji 2 obolela lica.

Broj pacijenata u kućnoj izolaciji je – 12.

Broj uzetih briseva 25.06.2020.godine je 36.

Broj umrlih prosečne starosti 69 godina je 19 (1 nemedicinski radnik).

U drugim opštinama Kolubarskog upravnog okruga nije bilo novoobolelih lica.

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS–COV-2, PREDLOŽENE MERE KOJE SE ODNOSE NA PREDUZETNIKE, PRAVNA LICA, PRIVREDNA DRUŠTVA I POJEDINCE, JOŠ TRAJU.

  1. PREDLAŽE SE ORGANIZATORIMA SLAVLjA I DRUGIH VEĆIH OKUPLjANjA U ZATVORENOM DA UPOZORE SVE PRISUTNE NA POSTOJEĆE MERE ZAŠTITE , OBEZBEDE PROSTOR ZA MUZIKU UDALjENO 2-4 m od GOSTIJU, PODIJUM ZA IGRU POVRŠINE OKO 4M ZA PAR I DA IMAJU EVIDENCIJU GOSTIJU KAO I RASPORED SEDENjA UZ POŠTOVANjE SVIH MERA SOCIJALNE I FIZIČKE DISTANCE IZMEĐU STOLOVA, KAO I MERE KOJE SE ODNOSE NA POSLUGU. POTREBNO JE UPOZORITI STARIJE OD 65 GODINA NA RIZIK.
  2. U JAVNIM USTANOVAMA I SLUŽBAMA, PRIVREDNIM DRUŠTVIMA, PRAVNIM LICIMA I U OBJEKTIMA PREDUZETNIKA, DOSLEDNO SPROVOĐENjE SVIH NALOŽENIH, PREDLOŽENIH I PREPORUČENIH UBLAŽENIH MERA NADLEŽNIH ORGANA I ODGOVORNIH LICA.
  3. ZA POJEDINACA : povećanu ličnu odgovornost.
    Na OTVORENOM : održavanje socijalne i fizičke distance do 2m i izbegavanje boravka u grupi.
    U ZATVORENOM: nošenje lične zaštitne opreme – maske češće provetravanje prostorija i pojačana higijena ruku, održavanje socijalne i fizičke distance i izbegavanje dužeg zadržavanja.
  4. Na zatvorenom prostoru zabrana okupljanja više od 500 lica ( preporučuje se nošenje maske, održavanje fizičke distance i higijena ruku i respiratorna higijena ).
  5. Na otvorenom prostoru ne postoji limitacija,koja se odnosi na broj ljudi, ali se treba poštovati fizičko distanciranje između lica minimum 1 metar. 

TABELA 1. IZVEŠTAJ O BROJU LICA SA LABORATORIJSKI POTVRĐENOM INFEKCIJOM COVID 19 , BROJU HOSPITALIZOVANIH I ISHODU LEČENjA 26.06.2020.

Kolubarski Info 

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *