Potpisan ugovor o gradnji brze saobraćajnice koja Valjevo povezuje sa auto-putem Miloš Veliki

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Srbije, JP “Putevi Srbije” i kompanija “Čajna Šandong” potpisali su danas komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, kojim će Valjevo biti povezano sa auto-putem “Miloš Veliki”i regulaciji reke Kolubare.

Ugovor su potpisali mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i direktorom kompanije “Čajna Šandong” u Beogradu Džang Đančao.

Potpisivanju je prisustvovala je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo. Ukupna dužina deonice je 18,3 kilimetara, a početak radova planiran je za 17. juni. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i

jedna petlja, a deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor “Putevi Srbije”, a radove će izvoditi kineska kompanija “Čajna Šandong”,u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem “Miloš Veliki”i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Kolubarski Info / Beta / Foto: Beta

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *