Valjevo danas bilo među glavnim vestima u Srbiji i to ni po čemu dobrom: Milanović i kolege razrešene sa funkcija

Agencija za borbu protiv korupcije otkrila je da su visoki funkcioneri SPS i JS u ovom gradu grubo kršili zakon, i izrekla preporuku da se oni razreše sa javnih funkcija.

Ovu odluku agencije preneli su brojni mediji, a posebno je indikativno da su i opozicioni mediji ovog puta objektivno i pravovremeno preneli vest.

Kako je potvrdila Agencija za borbu protiv koruipcije, glavni akter ove zloupotrebe SPS i JS je kandidat za gradonačelnika ove koalicije, Đorđe Milanović. On je, inače, i od ranije poznat kao čovek koji ne preza ni od čega, bilo to legalno i istinito ili ne, ali s ciljem da napadne svoje političke protivnike, na prvom mestu kandidate Srpske napredne stranke.

Agencija za borbu protiv korupcije je utvrdila da su Milanović i njegovi drugovi u predizbornom spotu, u kojem pozivaju građane da glasaju za njihovu listu, nedozvoljeno koristili javne resurse, koje plaćaju svi građani, čime su grubo prekršili odredbu člana 29. Zakona o Agenciji.

Konkretno, Milanović je za snimanje promotivnog spota i u cilju promocije sebe i koalicije SPS-JS zloupotrebio zgradu JKP Vodovod Valjevo, u kojem direktoruje još od 2014. godine. Milanović, međutim, nije jedini iz koalicije SPS-JS koji je zloupotrebio javne resurse za kampanju u Valjevu: Agencija je izrekla i meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije i kandidata za odbornika u Valjevu, Zorana Stepanovića, koji je kao direktor JP Toplana Valjevo takođe za potrebe spota zloupotrebio prostorije u zgradi ovog javnog preduzeća.

Ovim je nastavljena nikad prljavija kampanja koalicije SPS-JS u Valjevu, a njeni glavni ljudi su pokazali da im nije žao novca i imovine građana, koje nemilice zloupotrebljavaju u predizbornoj kampanji, i da bukvalno ni od čega ne prezaju kad je reč o samopromociji i brutalnim napadima na političke protivnike.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *