Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Prošle sedmice je u Kulturnom centru organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Mionica. Nakon obaveznog lekarskog pregleda, od 52 prijavljenih građana dragocenu tečnost dalo je njih 47.

Među davaocima krvi bili su i predsednik Opštine Boban Janković, njegovi saradnici i volonteri Opštinskog štaba za vanredne situacije, čime su dali lep primer svojim sugrađanima. Akcija je sprovedena u skladu sa svim merama koje je donela Vlada Republike Srbije, kako bi se obezbedila maksimalna zaštita dobrovoljnih davalaca, volontera i članova ekipe Zavoda za transfuziju krvi.

Vrtić „Neven“ u ponedeljak počinje sa radom – izvršena dezinfekcija objekta

Juče je po naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Mionica izvršena dezinfekcija objekta Dečijeg vrtića „Neven“, koji će u ponedeljak 11. maja početi sa radom. U skladu sa preporukama, „Neven“ će u početku biti na usluzi deci čija oba roditelja rade i koji nemaju drugo rešenje za čuvanje dece. 

Dezinfekcija vrtića „Neven“, Mionica

Počeli sa radom kafići i restorani u Mionici

Nakon frizerskih salona, salona za negu lepote i teretana, od juče su u okviru popuštanja mera Vlade Srbije, na području opštine Mionica počeli da rade i kafići i restorani, uz poštovanje preporuka koje se odnose na zaštitu od korona virusa. Vlasnici primenjuju sve preporuke, od socijalnog distanciranja do mera dezinfekcije i broja gostiju u objektu i bašti, a posećenost je za sada dosta slaba. 

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 5. maja, na teritoriji Opštine je registrovano ukupno 23 obolelih od korona virusa, od čega je osmoro hospitalizovanih, 12 je otpušteno sa bolničkog lečenja i u kućnoj su izolaciji, a troje je izlečeno. 

Za Kolubarski Info iz Mionice, Nada Dželebdžić / Foto: Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *