Podneta krivična prijava protiv Zorana Živkovića zbog širenja panike i iznošenja lažnih informacija

Danas popodne održana je sednica Štaba za vanredne situacije opštine Ljig. Na njoj je potrđeno da na području ljiške opštine ima ukupno 11 obolelih od korona virusa, uključujući i 3 nova slučaja od jutros. Do sada je ukupno testirano 35 stanovnika ljiške opštine, dok se sutra očekuje još 13 lica koja će biti podvrgnuta testiranju. Najviše pažnje posvećeno je situaciji u Domu zdravlja “Ljig”. Takođe, konstatovano je da za sada ova ustanova funkcioniše i u stanju je da sprovodi sve redovne obaveze. Najugroženiji deo službe su vozači, pa je Štab naložio ovoj ustanovi  da angažuje volontere ili ugovorom o delu primi potreban broj ljudi koji bi obavljali posao vozača.

Štab za vandredne situacije, Ljig / Foto: Kolubarski Info

Konstatovano je da je najveći broj zaraženih u valjevskoj bolnici i to pacijenti sa dijalize. Kao bespotrebno smatra se i širenje panike za još nepotvrđene rezultate na jučerašnjoj konferenciji Stručno-operativnog tima Valjevo, koju je održao rukovodilac ovog tima dr Zoran Živković koji je “upozoravajući na Ljig kao potencijalno novo  žarište” i iznošenjem neistina da je pacijent inače zaposlen u Službi hitne medicinske pomoći u Ljigu, kod koga je potvrđen korona virus, zbrinut u KBC “Zemun”.

“Naš sugrađanin, radnik ljiškog Doma zdravlja, nikada nije bio hospitalizovan u KBC ”Zemun” već u ”Seltres” u Mladenovcu. Iznošenjem još uvek nepotvrđenih informacija i neistina oko hospitalizacije, kod stanovnika ljiške opštine koja je i pre rezultata označena kao potencijalno žarište stvorila se velika i bespotrebna panika, zbog čega je Štab za vanredne situacije Opštine Ljig podneo krivičnu prijavu nadležnim organima radi sankcionisanja zbog nepotrebnog širenja panike i iznošenja nepotvrđenih informacija od strane dr Živkovića”, saopštili su nadležni iz ljiškog Štaba za vanredne situacije.

Inače, kako saznajemo, predsednik opštine Ljig i komandant Štaba za vanredne situacije Dragan Lazarević pokušao je u telefonskom razgovoru da objasni Živkoviću da stvari koje je izneo nisu tačne, na šta mu je Živković zapovednim tonom rekao da ga to ne zanima i da će saopštavati one informacije koje on želi, nakon čega mu je spustio slušalicu.

Kako KOLUBARSI INFO saznaje, u toku večeri su stigli i rezultati koji su se čekali, a koji se odnose na kontakte zaraženog Ljižanina iz Službe hitne pomoći, kao i druge grupe pacijenata sa dijalize. Svi testirani su negativni, što pokazuje da Ljig definitivno nije žarište uprkos lažnim i neproverenim informacijama koje je izneo Zoran Živković.

dragan lazarevic ljig
Printscreen: Dragan Lazarevič, facebook
Za Kolubarski Info iz Ljiga, Nada Dželebdžić

3 Komentara

  1. Dejan
    April 24, 2020 - 10:04 pm

    Pa ovo me ne čudi uopšte. Socijalisti su krenuli krenuli u perfidnu kampanju i pokušavaju da na osetljivim stvarima dobiju jeftine političke poene. A mučenik Zoran je naivan čovek, to ga sve onaj Poćuta savetuje.

    Reply
  2. Mladen
    April 24, 2020 - 10:20 pm

    Doktor je krenuo ambiciozno. Godinu ipo dana ga niko nije čuo u opštini, sad kako je progovorio odmah dobi krivičnu. 🙂

    Reply
  3. Neko iz Vodovoda
    April 25, 2020 - 4:28 pm

    Žvalavi doktor Živković se prodao za male pare. Već je poznato da doktor Živković koristi svoju poziciju u bolnici kako bi hvatao za sise nedužne pacijentkinje. Željan je mučenik sexa jer ga ovako žvalavog ne bi dodirnu niko ni motkom. Koristi priliku i uznemirava pacijentkinje, gura im ruke gde nije dozvoljeno. Čak se toliko napalio kada je Vera bila na pregledu da nije mogao da iskontroliše svoje poteze. Sve što mu se svidi pokuša da vaćari jer kod kuće ga niko ne želi onako žvalavog. On čak i ne može da ima ljubavnicu kao što Djordje Milanović ima nekoliko ljubavnica i to pola Valjeva zna. Djordje je muška prostitutka. Vi i ne znate šta Djordje radi u vodovodu, predstavu nemate.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *