Valjevo sa 46 zaraženih najveće žarište posle Beograda

Prema zvaničnim podacima objavljenim na sajtu Ministarstva zdravlja u Valjevu je trenutno 46 osoba obolelih od virusa KOVID-19.
Sa 46 zaraženih Valjevo predstavlja najveće žarište korona virusa u Srbiji, posle Beograda. Ovo je juče potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je, zbog toga, najavio razmatranje uvođenja novih mera koje će važiti samo za najveća žarišta, a to su trenutno Beograd, Valjevo i Niš.
Ukupan broj obolelih od korona virusa u Srbiji se nakon jučerašnjeg dana popeo na 384, pošto se novim testiranjem otkrio 81 novi slučaj. Od 81 novoobolelih, njih 56 je zadržano na bolničkom lečenju, dok se 25 nalazi u kućnim uslovima. Ovo je inače najveći zabeležen skok broja novoobolelih u Srbiji u jednom dana od izbijanja pandemije.
Inače, tokom noći preminule su još dve osobe, pa se broj preminulih od koronavirusa u Srbiji popeo na šest.  Peta žrtva je K. S. (1940), koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS. On se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog lečenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus. Šesta žrtva je ženska osoba P. B. (1958.) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda, navedeno je u saopštenju na sajtu covid19.rs. Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.
Od juče je u funkciji nova internet stranica Ministarstva zdravlja na kojoj se u svakom trenutku mogu videti podaci o broju pozitivnih osoba na KOVID-19, po opštinama i gradovima. Podaci će biti stalno ažurirani i dostupni na internet adresi covid19.data.gov.rs , rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *