Valjevo najveće žarište posle Beograda, 47 zaraženih

Najnoviji podaci objavljeni na sajtu Covid-19 pokazuju da je u Valjevu ukupno 47 zaraženih osoba. Po broju obolelih Valjevo se već nekoliko dana zaredom nalazi na drugom mestu, odmah posle Beograda i predstavlja grad sa 10 odsto ukupno obolelih u Srbiji.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije razmatraju se mogućnosti da grad Valjevo bude stavljen u karantin, pored Beograda i Niša.

“Lekari u Srbiji su rekli da još uvek ne treba zatvarati Beograd, Valjevo i Niš, koji su najveća žarišta korona virusa, ali da će ta mera sagledana u naredna 24 sata”, rekla je savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je za RTS da su, po naredbi vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pojačane mere Vojske u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa.

Sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva zakazana je za sutra u 9 časova.

U Republici Srbiji je do 15 časova 26. marta 2020. godine registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 26. marta 2020. godine testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus. Od potvrđena 73 slučaja, njih 47 je hospitalizovano.

korona presek 26 03 2020

KOLUBARSKI.INFO

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *