Sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na danas održanoj sednici naložio niz mera s ciljem sprečavanja širenja korona virusa.

Saobraćajnom preduzeću „Lasta“ je naloženo da svakodnevne polaske u gradskom i prigradskom saobraćaju održava po vikend režimu vožnje.

Ugostiteljski objekti na teritoriji grada Valjeva, u periodu trajanja vanrednog stanja mogu da rade od 8.00 do 20.00 časova, a u ugostiteljskom objektu ne sme boraviti više od 50 korisnika.

Naložen je prekid rada u svim sportskim objektima. Otkazane su sve sportske i kulturne manifestacije.

Gradska uprava Valjeva će uspostaviti situacioni centar, koji će raditi 24 sata, radi pružanja informacija i evidentiranja poziva starijih sugrađana za pomoć.

Načelniku Gradske uprave je naloženo da organizuje rad jedinice lokalne samouprave na način kojim će se ograničiti broj ljudi u prostoriji i strogo poštovanje higijensko-tehničkih mera.

Komunalna milicija i inspekcijske službe će nadzirati sprovođenje radnog vremena i ograničenja broja korisnika u ugostiteljskim objektima.

Sve podatke vezane za širenje virusa i broj obolelih, građani će dobijati preko nadležnik republičkih institucija, kao i preko sajta Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ – www.covid19.rs.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *