Obrazovan Stručno operativni tim za epidemje

Održana je sednica Štaba za vanredne situacije opštine Mionica, na kojoj je obrazovan Sručno operativni tim za epidemije, kao stručno telo Štaba za  izvršavanje specifičnih zadataka na suzbijanju epidemije Korona virusa. Aktiviran je Situacioni centar opštine i uspostavljeno neprekidno dežurstvo.

Utvrđen je mehanizam komunikacije opštine Mionica sa građanstvom, putem specijalnog kontakt telefona dostupnog 24 časa: 0800 50 50 55 i mejl adrese:­­­­­­ stab@mionica.rs .

Isto tako, utvrđen je  mehanizam informisanja javnosti kroz svakodnevno obaveštavanje putem specijane stranice na web sjatu opštine Mionica www.mionica.rs ; društvenih mreža opštine Mionica – fejsbuk i instagram; plakata istaknutih na javnim površinama.

Preduzete protiv-epidemijske mere na sprečavanju Korona virusa putem podizanja zdravstvene kulture građana na najviši mogući nivo kroz: apel građanima da ostanu kod kuće i izbegavaju nepotrebne kontakte za vreme trajanja epidemije, higjensko-profilaktičke mere u vidu pojačane mere higjene u javnom sektoru i apela na pojačane mere lične higjene građana, sprovođenje mera zaštite zdravstvenih radnika, državnih službenika i svih radnika koji dolaze u kontakt sa građanima.

Pokrenut je  proces obezbeđenja zaštitne opreme, lekova i sanitetskog materijala neophodnog za rad zdravstvenih radnika, Iproces formiranja volonterskog tima koji će biti na usluzi građanstvu. Prijave dobrovoljaca se ostvaruju pozivom na broj: 0800 50 50 55.

Za Kolubarski Info iz Mionice, Nada Dželebdžić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *