Novi preventivni projekat Doma zdravlja Valjevo

Dom zdravlja Valjevo, kao ustanova primarne zdravstvene zaštite, sprovodi projekat ranog otkrivanja rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova, rizika za nastanak šećerne bolesti tipa dva, kao i ranog otkrivanja depresije.

Projekat se sprovodi od decembra 2019. do decembra 2020. godine u cilju sprečavanja ovih oboljenja, njihovog ranog otkrivanja, pravovremenog lečenja i prevencije teških komplikacija. Ove preventivne usluge biće potpuno besplatne za građane i dostupne u mesnim zajednicama, ustanovama i preduzećima (raspored poseta izabranih lekara i patronažnih sestara biće naknadno objavljen).

Projekat je koordiniran od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, uspostavljanjem grantova za unapređenje kvaliteta i efikasnosti preventivnih i drugih zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.
Projekat je finansiran sredstvima za „Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“ i sredstvima za „Dodatno finansiranje za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“, u saradnji sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *