Održana konferencija za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Ub

Šta se sve radi na teritoriji Ubske opštine, šta je urađeno a šta će biti realizovano u budućnosti, o svemu tome govori se na konferenciji za štampu koju, jednom nedeljno, organizuje Opštinski odbor Srpske napredne stranke Ub.

Predstavnici OO SNS održali su štand, ispred stranačkih prostorija u ulici 1. maja, dok su se mladi aktivisti naše stranke prošlog vikenda okupili i uredii košarkaški teren i teren za  mali fudbal na Šetkovcu. Svake nedelje imamo po, minimum jednu, akciju ovakvog ili sličnog karaktera gde naši omladinci daju jedan dobar primer i daju doprinos ulepšavanju naše opštine- ističe Ivana Nikolić član OO SNS Ub.

Sagovornica se osvrnula i na veće opštine Ub koje je održano poslednje sedmice u januaru mesecu.

-Trend se nastavlja, dinamičan i intenzivan rad kao i prošle godine. A s obzirom i na kreirani budžet i najave u vezi sa projektima ova godina će biti i zahtevna, a i uspešna. Predsednik opštine Darko Glišić govorio je o temama koje se odnose na izgradnju objekata i na realizaciju mnogih projekata. Mi to danas vidimo na terenu i uživamo u sadržajima i namenama koje imaju ti objekti kao što su novi vrtić, rekonstrukcije škola, izgradnja nisko naponske mreže, sportski sadržaji i tako dalje. Ove godine ćemo isto tako imati niz projekata koji će olakšati život Ubljanima, a isto tako i ulepšati našu opštinu.

Ovom prilikom spomenuti su i planovi Srpske napredne stranke koji se realizuju na nivou republike. Naime u skupštini Srbije, u toku je vandredno zasedanje.

Uskoro će se na dnevnom redu naći i predlozi zakona koje je podnela poslanička grupa Srpske napredne stranke, 103 narodna poslanika, a to su izmene i dopune zakona o izboru narodnog poslanika i izmene i dopuna zakona o lokalnim izborima. Ta tema aktuelna je ovih dana i daje predlog, pored ostalih, da se cenzus smanji sa 5 na 3 posto. Cilj predloga je da se u najvećoj mogućoj meri dobije reprezentativnost u parlamentima u Srbiji. Očekujemo da će primenom zakona u parlamentima u najvećoj mogućoj meri biti oslikano društvo u Srbiji. Tada će imati priliku da se čuju mišljenja i nekih manjih političkih stranaka i manjih pokreta i slično. Smatramo da volja naroda i volja naših građana mora u najvećoj mogućoj meri da se preslika na parlament. Jedino ko će ovim modelom biti oštećen je SNS kao najveća stranka, tako što će imati manje mandata, ali ovde je interes Srbije na prvom mestu ispred interesa stranke i ispred interesa pojedinaca – dodaje Ivana Nikolić.

Reči je bilo i o Vučićevoj poseti Davosu i Svetskom ekonomskom forumu, gde se Srbija predstavlja kao zemlja idealna za brojne investicije.

-Dok predstavnici vlasti, koji sprovode program Srpske napredne stranke intenzivno rade na poboljšanju kvaliteta naših života, ja moram da podsetim građane da sa druge strane imamo skandalozne objave i izjave. Svedoci ste, znate da se sa time suočavamo svaki dan, iznošenje neistina i nedopustivo ponašanje pojedinaca. Evo na primer twitter objava Vesne Pešić, gde je iskazana klasična pretnja predsedniku republike. I ta njena objava i česte poruke koje možemo da čujemo od jednog dela opozicije onih koji su oličeni u Savez za Srbiju, ukazuju da je nasilje normalno u našem društvu. Mi se sa tim suočavamo svaki dan i to je strašno. Saglasni smo da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svako ima slobodu govora, ali niko nema pravo da podstiče na nasilje, na ubistvo, na pretnje predsedniku ili bilo kom građaninu naše zemlje.

Sagovornica veruje da će građani osuditi ovakve postupke i da će se pridružiti misiji srpske napredne stranke u stvaranju boljih uslova za rad i život ljudi.

RTV Ub / Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *