Završen projekat podržan od Ambasade Norveške “Promena perspektive”

Povodom završetka projekta opštine Mionica „Promena perspektive“ koji je donatorskim sredstvima podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške kao deo šireg projekta “Norveška podrška razvoju zapadnog Balkana, Norveška za vas” u Klubu Kulturnog centra je 30. januara priređena prigodna svečanost.

Aktivnosti projekta su se odnosile na osnaživanje nezaposlenih lica iz ugroženih kategorija kroz stručne obuke i treninge ličnog razvoja. Putem javnog poziva opštine Mionica odabrane su 24 nezaposlene osobe, koje su prema interesovanjima podeljene u tri grupe i raspoređeni na stručne kurseve kuvarstva, usluživanja i hotelskog domaćinstva koji su trajali osam meseci. Osim stručnog osposobljavanja, učesnici projekta su dobili priliku da unaprede lične veštine i kroz pohađanje obuka iz engleskog jezika, informatike, veština komunikacije i profesionalne etike, što ih u budućnosti kvalifikuje za širi spektar poslova.

Na svečanosti su 24 učesnika projekta dobili sertifikate, koje su uručili predsednik opštine Mionica Boban Janković i predstavnik projekta Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Bojan Kovačević.

Zahvaljujem se Ambasadi Kraljevine Norveške koja nas je podržala i ponosan sam na moje saradnike koji su doprineli da postanemo mnogo vidljiviji kada su u pitanju međunarodni projekti. Mionica iskoračuje velikim koracima napred kada je u pitanju zapošljavanje, posebno vodeći računa o zapošljavanju osetljivih grupa. Ovaj projekat je doprineo da njegovi učesnici, nezaposlena lica iz ugroženih kategorija, dobiju znanja koja će im unaprediti živote, obezbediti egzistenciju, integrisati u društvo kao aktivne članove i da iznad svega budu zadovoljni sobom – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Bojan Kovačević je ispred UNOPS–a i Ambasade Kraljevine Norveške pozdravio učesnike i realizatore projekta „Promena perspektive“ i podsetio da je ukupna vrednost projekta “Norveška za vas” u Srbiji oko 6,18 miliona evra, da je projekat opštine Mionica čija je vrednost 10, 5 hiljada evra podržan sa oko 9,4 hiljada evra, dok je ostala sredstva obezbedila lokalna samouprava.

A.K. / Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *