Valjevci na turneji po Americi

Danas je iz Valjeva na višednevnu turneju po gradovima Sjedinjenih Američkih Država otputovao ansambl narodnih igara i pesama, sastavljen od članova kulturno – umetničkih društava „Abrašević“ i „Gradac“.

Oni će do 5. marta prirediti koncerte u više gradova SAD-a, u Feniksu, Las Vegasu, San Dijegu, San Francisku, Dalasu, Hjustonu, Njujorku i drugim gradovima. Koncerti će se održati, uglavnom, u portama i salama tamošnjih pravoslavnih crkvenih opština.

Pred polazak, Tiosav Ninović, predsednik KUD „Gradac“ Valjevo, rekao nam je da je na put krenulo tridesetak pevača i igrača, a da organizovanje turneje, koja će koštati 3,5 miliona dinara, pomažu učesnici, mnoga privredna društva, a nije izostala ni pomoć Grada Valjeva i crkvenih opština u Americi čiji će Valjevci biti gosti.

Poslednji put folklorni ansambl iz Valjeva boravio je na turneji po Americi pre više od jedne decenije, ali je zato stigao četiri puta do sada da održi turneju po gradovima u Australiji.

Na programu su srpske narodne pesme i igre, ali i pesme i igre sa drugih prostora bivše Jugoslavije. Valjevci sa nestrpljenjem očekuju susret sa tamošnjom publikom kojoj dolazak Srba iz matice uvek mnogo znači i dugo ostaje u sećanju.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *