Svetosavska atletska trka: Trka sa velikom tradicijom

Pobednici Svetosavske atletske trke, stalne gradske manifestacije, koja je u ponedeljak održana 21. put centralnim valjevskim ulicama, su Verica Đorđević iz Surčina i Miloš Malešević iz AK Inđija, takmičari u seniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj kategoriji najbrži su bili Aleksa Petković na 5000 metara, a na 3000 metara Lana Benović iz Bjeljine. Među veteranima i rekreativcima koji su se takmičili u trci od 1000 metara, najbolji su Biljana Jelisijević i Petar Božović. U trci pripadnika Vojske Srbije i MUP-a na 1000 metara prva mesta su osvojili Miroslav Jaćić i Stefan Stevanović.

Predškolci se takmičili na 200 metara, a najbrži su Lenka Krstić iz valjevskog obdaništa „Bambi“ i Nikola Radomirović iz šabačkog AŠK „Tempo“.

U takmičenju učenika 1. i 2. razreda na 400 metara, najbolji su Isidora Sekulić iz AK „Junior“ i Mihailo Jakšić AK „Užice“. U kategoriji učenika 3. i 4. razreda prva mesta su osvojili Ksenija Mrkela- AK „Dinamo“ iz Pančeva i Matija Ristić iz valjevskog AK „VAK 014“. Učenici 5. i 6. razreda su se takmičili u trci na 800 metara, a prvo mesto su zauzeli Milana Marić AK „Inđija“ i Dimitrije Ljubičić iz AK „Čajetina“. Najbolji među učenicima 7. i 8. razreda su Teodora Pavlović- AK „Sloboda“ Čačak i Nikola Tomić iz Zvornika.

U dvadeset trka se takmičilo 150 takmičara iz deset gradova, a organizator takmičenja je AK „Metalac“, uz podršku Sportskog saveza Valjevo i uz pokroviteljstvo grada Valjeva. Ova trka se nalazi u zvaničnom kalendaru Atletskog saveza Srbije i predstavlja početak sezone za atletičare. Mnogi značajni srpski atletičari su svoje prve uspehe počeli da ostvaruju upravo na Svetosavskoj atletskoj trci u Valjevu.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *