Svetosavska atletska trka

U Valjevu je danas održana 21. Svetosavska atletske trka, a pobednici su Verica Đorđević iz Surčina i Miloš Malešević iz AK Inđija, u seniorskoj konkurenciji.

Pored seniora, takmičili su se i juniori, a najbolji je Aleksa Petković u trci na 5000 metara, dok je u trci na 3000 metara najbolja Lana Benović iz Bjeljine. Veterani i  rekreativci su se takmičili u trci od 1 kilometar i najbolji su Biljana Jelisijević i Petar Božović. U trci pripadnika Vojske Srbije i MUP-a na 1000 metara prva mesta su osvojili Miroslav Jaćić i Stefan Stevanović.

Najuzbudljivije je bilo u trkama najmlađih, pa je tako u kategoriji predškolaca na 200 metara najbolja bila Lenka Krstić iz valjevskog obdaništa „Bambi“, a među dečacima Nikola Radomirović iz šabačkog AŠK „Tempo“.

U takmičenju učenika 1. i 2. razreda na 400 metara, najbolji su Isidora Sekulić iz AK „Junior“ i Mihailo Jakšić AK „Užice“. U kategoriji učenika 3. i 4. razreda prva mesta su osvojili Ksenija Mrkela AK „Dinamo“ iz Pančeva i Matija Ristić iz valjevskog AK „VAK 014“. Učenici 5. i 6. razreda su se takmičili u trci od 800 metara, a prvo mesto su zauzeli Milana Marić AK „Inđija“ i Dimitrije Ljubičić AK „Čajetina“. Najbolji među učenicima 7. i 8. razreda su Teodora Pavlović AK „Sloboda“ Čačak i Nikola Tomić iz Zvornika.

U dvadeset trka se takmičilo 150 takmičara iz deset gradova, a organizator takmičenja je AK „Metalac“, uz podršku Sportskog saveza Valjevo i uz pokroviteljstvo grada Valjeva.

Kolubarski.info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *