Doček Srpske Nove godine – šta se dopada Valjevcima?

Grupa „Divlji kesten“ i Valjevac Igor Starović, a pre toga Peđa Pilot Bluz Bend, jedan od najznačajnijih valjevskih rok bendova, nastupili su za Srpsku Novu godinu na Gradskom trgu, za par stotina najhrabrijih sugrađana, koje ni hladno vreme i magla nisu pokolebali da poslušaju koncerte svojih sugrađana.

U ponoć je sa zgrade Skupštine grada Valjeva ispaljen vatromet. Takođe, besplatno su se delile pljeskavice. I posle ovog dočeka na Gradskom trgu ostaje večita dilema da li su ovakvi dočeci potrebni ili ne.

Foto: Željko Bošković

Prethodnih godina su sugrađani masovno dolazili samo kada nastupaju velike muzičke zvezde, ali se tada gradskim vlastima zamera što se skupo plate ovakvi izvođači. Tada bi se obično predlagalo da se oslonimo na domaće snage, ali i kada se takvi dočeci organizuju, poput ovog sinoćnjeg i dočeka Nove godine kada su prvo nastupili Valjevci iz benda „Mehanički balet“, kao i prethodnih godina, kada su svirali lokalni bendovi i di-džejevi, posećenost bude mala. Večita je polemika i oko izbora muzike – narodnjaci protiv rokera, o klasičnoj ili alternativnoj muzici da ne govorimo!

A kada koncerti nisu organizovani, tek onda je bila povika na gradske vlasti da li su smo mi, Valjevci najgori u Srbiji, pa da jedini nemamo doček, zar naša deca moraju da putuju u Lajkovac, Ljig, Mionicu ili Beorgad na ulične dočeke?!

Foto: Željko Bošković

Posle svega, utisak je da se svetu ne može ugoditi i da je i ovoj oblasti sve svedeno na politiku i stvaranje loše atmosfere. Zbog politike, ličnih interesa, sputavanja razvoja grada na svim nivoima, stalnog zanemarivanja dobrih vesti i preuveličavanja problema koje ima svaki grad,  cenu plaća Valjevo i mi koji u njemu živimo. Ostaje gorak utisak da svoje sugrađane, muzičare koji decenijama stvaraju i predstavljaju kulturu našeg grada nismo ispoštovali na način na koji zaslužuju.

Foto: Željko Bošković

kolubarski.info

1 Komentar

  1. Zil
    January 14, 2020 - 2:52 pm

    Par stotina?????

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *