Valjevo: SPS mora da se menja

„Srbiji je potrebna partija sa vizijom i relnim političkim programom, partija kojoj se može verovati, partija koja ne izdaje svoj narod, Srbiji je potrebna ovakva Socijalistička partija Srbije. Danas se razvojne i socijalne ideje ostvaruju na drugi način u odnosu na vreme začetnika socijaldemokratskog pokreta. Zato SPS mora da bude spremna da se menja, da se podmlađuje, da stvara nove ideje, pronalazi nove načine za rešavanje problema građana primerene ovom trenutku i vremenu“, rekao je Đorđe Milićević, predsednik GrO SPS Valjevo na sinoćnoj prigodnoj svečanosti gradskog odbora SPS u Valjevu povodom 29. godine od osnivanja ove partije.

Osvrćući se na rad SPS u Valjevu gde je ona deo lokalne vlasti Milićević je dodao da valjevski socijalisti koračaju krupnim koracima. „Postavili smo“, kaže, „velike ciljeve i preuzimamo odgovornost za njihovu realizaciju. Pokazali smo da možemo i da opstajemo i kada smo na vlasti i kada smo bili u opoziciji. Tu snagu moramo pokazivati i dalje.“

Foto: Željko Bošković

Milićević je, osvrćući se na rad vladajuće koalicije, istakao da ona beleži visoke procente privrednog rasta i veliku investicionu aktivnost koja Srbiju danas čini poželjnim privrednim i spoljnopolitičkim partnerom. Tom ugledu značajno doprinosi i SPS.

U osvrtu na pronalaženje rešenja za pitanje Kosova i Metohije koje treba da bude u najboljem interesu srpskog naroda, ali i ostalih koji žive na Kosmetu, Milićević je zaključio da je dijalog najbolji put, a da do rešenja treba doći pravnim i političkim sredstvima, a ne silom. Međutim, Priština ne želi da sluša ni svoje dosadašnje mentore ni međunarodnu zajednicu.Očigledno ne žele nastavak dijaloga već raznim pritiscima na srpski narod žele da ostvare svoje namere. Bojim se da je argument sile i snage prevagnuo nad argumentima istine i pravde.

Foto: Željko Bošković

Povodom godišnjice Milorad Ilić, član Gro SPS Valjevo otvorio je izložbu fotografija o aktivnostima valjevskih socijalista.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

2 Komentara

  1. Djordje
    July 19, 2019 - 5:07 pm

    Pa ovaj Milicevic je u SPS od kad je ptohodao. Da je sta znao i mogao valjda bi do sada i nesto uradio…Treba ga poslati u penziju da se odmori. “Umoran” je od vrlikog rada.

    Reply
  2. Ivona
    July 22, 2019 - 9:46 am

    Da se menja tako sto ce da izda politiku sa SNS i pokusa da vodi glavnu rec. Svima iz SNS ugovor na odredjeno?
    Bobi hocete da smestite da onaj vodovodzija bude glavni?
    Rasturamo vas a red za uclanjenje u SNS bice do Kornera

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *