Program manifestacije „Dani Lajkovca“

Najatraktivniji programi manifestacije „Dani Lajkovca 2019“ biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata. Slava varoši, Ognjena Marija, biće obeležena sutradan u hramu Svetog Dimitrija i litijom ulicama Lajkovca. Nastupi zvezda pop scene, u organizaciji Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ predstavljaju efektnu završnicu „Dana Lajkovca“, ali će im prethoditi i drugi programi.

Veliku pažnju uvek privlači Dečji dan, koji će se održati 28. jula od 17 časova. Pozorišna predstava, koncert balerina i folklora, druženje sa klovnovima, mađioničarima, animatorima, maskotama… svakako će obradovati najmlađe Lajkovčane. Izložba slika Lajkovčanina Milana Kostića, koji karijeru gradi u Dubaiju, biće otvorena 26. jula od 18 časova u Galeriji Kulturnog centra.

Gradska biblioteka organizuje nekoliko programa u periodu od 22. do 30. jula. Promocija nove zbirke pesama ”Ovde stanuju pesme” Danice Đurić biće održana u Gradskoj kući 22. jula od 19 časova. U istom prostoru 25. jula od 19 časova je promocija izdanja Gradske biblioteke Lajkovac ”Državna životinja” dr Slađane Ilić, u kojoj će, osim autora, učestvovati prof. dr Mihajlo Pantić i dr Jana Aleksić. Akcija „Knjiga za knjigu“ trajaće sve vreme, a radionica kaligrafije do 26. jula.

Tradicionalno su uvod u manifestaciju „Dani Lajkovca“ predstavljali događaji kojima Turistička organizacija promoviše Kolubaru, a to su „Dani vodenica na Kolubari i Toplici“ i „Istok-Zapad lajkovačkom prugom“, održani početkom ove nedelje, dok će “Kolubarski kotlić” biti organizovan 28. jula. Očekuje se da će, kao prethodnih godina, biti organizovano i nekoliko sportskih turnira.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *