KOLUBARSKI.INFO: Krajnje je vreme da UNS promeni svoje boje

Redakcija portala KOLUBARSKI.INFO smatra da je došlo krajnje vreme da Udruženje novinara Srbije (UNS) otvoreno kaže koja je to politička opcija koju želi da vidi na mestu upravljanja državom, te da u skladu s tim promeni boju svog zaštitnog znaka, na taj način što će, umesto dosadašnje crvene i bele, on ubuduće biti obojen u plavo-žutu boju.

Smatramo da Udruženje novinara Srbije (UNS) treba već jednom da prestane da izigrava delioca pravde i zaštitnika samo određenog kruga ljudi, te da se uzdrži od daljeg prikrivenog podržavanja pristalica aktuelne opozicije, a sve to pod parolom nepristrasnosti i objektivnosti.

Duboko smo uvereni da ovo novinarsko udruženje čini sve kako bi u javnosti predstavilo sliku da u Srbiji vlada nekakav medijski mrak, a Srbiju zemlju u kojoj se sprovodi nekakav “linč”.

Prenoseći izjavu samo jedne strane, bez da su i pokušali da dobiju argument druge, UNS u svom saopštenju tendenciozno navodi da je naš portal koji je Dariju Ranković u jednom od svojih tekstova nazvao “valjevskim lažovom godine”, dobio novac na ovogodišnjem medijskom konkursu grada Valjeva.

S tim u vezi javno pitamo Udruženje novinara Srbije da li su pročitali taj tekst i kojim imenom nazvati onog ko po svaku cenu želi da satanizuje još jednu od naših medijskih kuća – Radio Valjevo, otvoreno i nadasve netačno tvrdeći da svoj program emituje bez dozvole nadležnih organa, pritom ga nazivajući piratskom radio stanicom.

Gde se zaturilo UNS-ovo saopštenje osude kada je ta ista, kako tvrde, “novinarka”, Darija Ranković u svojim tekstovima iznosila ove neistine i Radio Valjevo predstavljala kao piratsku radio stanicu?

PROČITAJTE: Darija Ranković – valjevski lažov godine

Da li se UNS i tada postavio zaštitnički, osudio Dariju Ranković i pokušao da oglumi zaštitnika naše medijske kuće? Naravno da nije.

Upravo je to razlog zbog čega, draga gospodo iz UNS-a, ne zaslužujete da budete shvaćeni kao profesionalno novinarsko udruženje, već kao jeftino propagandno sredstvo svih onih koji su očigledno naklonjeni opozicionim političkim strankama.

Drago nam je, uvažena gospodo, i to što ni ovoga puta niste propustili priliku da se osvrnete na medijske konkurse i time jasno pokažete javnosti prave motive ovakvog vašeg pristrasnog delovanja.

Redakcija

4 Komentara

  1. drug GAGI
    July 17, 2019 - 10:32 am

    pitanje za slavicu i dariju
    ako ste profesionalni novinari?
    zasto ucestvujete na tribini ispod lipe i govorite na skupovima opzicije?
    ako ste profesionalci zasto samo ne izvestavate nego aktino ucestvujete u organizovanju protesta?
    dali vam za ovo daje naloge Pocuta i dali vas on placa?

    Reply
    • Marija
      July 20, 2019 - 1:45 pm

      Druze Gagi, kada budes pisao srpskim jezikom, mozda tvoj komentar i bude imao neki kredibilitet. Ovako, samo si podguzna muva i jednocelijski organizam.

      Reply
  2. Vlada
    July 17, 2019 - 1:40 pm

    Gagi, pozabavi se gramatikom srpskog jezika!

    Reply
  3. July 17, 2019 - 4:36 pm

    Odmah da se izvrsi kontrola Darije Rankovic kako njen portal dobija pare, od koga i kako ih trosi, da vidimo onda sve?!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *