Novi izgled parkinga u centru Valjeva

Parking u centru Valjeva od danas dobija novi izgled, jer su mašine preduzeća „Ingrap-omni“ počele sa asfaltiranjem. Ovaj parking, koji se nalazi između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića je počeo da se koristi davne 1980. godine, kada su useljene prve zgrade, a sredinom devedesetih godina je na brzinu uređen, izbetonirane su površine, koje su stajale i do dana današnjeg.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je danas obišao radove i rekao da je rukovodstvo grada svesno da u Valjevu nedostaje kvalitetnog parking prostora i da će ovim uređenjem parkinga, čija je vrednost radova 5.850.000 dinara sa PDV-om i stanari i građani Valjeva dobiti kvalitetan prostor za ostavljanje svojih vozila. Gradonačelnik je rekao da će saobraćajni inženjeri pristupiti i rešavanju ulaska i izlaska sa ovog parkinga, jer je to problem koji decenijama muči sve koji ga koriste:

– Mi smo svesni tog problema, mislili smo ovde da stavimo spratnu garažu, ali zbog narušavanja privatnosti stanara i svega onoga što prati jedan takav projekat, odlučili smo se da „ad hoc“ uradimo parking sa svom kišnom kanalizacijom, sa osvetljenjem što ovde možete videti. Nije rešen ulaz i izlaz na ovaj parking i to će biti zadatak naših saobraćajnih inženjera da vidimo na koji način ćemo to rešiti na zadovoljstvo pre svega stanara ove zgrade, ali i korisnika parkinga. U Valjevu fali još dosta parking mesta. Radićemo parking iza Suda i najverovatnije parking iza zgrade preko puta Suda u Karađorđevoj ulici, iza bivše prodavnice „Sintelon“, da bi se Valjevci lakše snašli o čemu pričam. Ovo je početak sređivanja samog centra grada, ali nije ni sam početak, jer smo dosta ulica u samom centru rekonstruisali- poručio je gradonačelnik i podsetio na neke od nedavno završenih ulica, deo Vojvode Mišića, Hajduk Veljkovu, Nušićevu. On je najavio i da će biti rekonstruisana Sinđelićeva ulica, kada počnu radovi na Duplim trakama.

Foto: Željko Bošković

Još jednom je istakao da je u Valjevu veliki zamah i da je Valjevo veliko gradilište:

– Gledamo u nebo, u Boga se uzdamo da nas vreme posluži i završićemo ogroman deo posla koji smo predvideli! Nikad sve ne možete da završite, jer državni posao nije niko završio do kraja, ali ono što budemo u mogućnosti završićemo do kraja. Svesni smo da je velika potreba za parkingom u Valjevu, razmišlja se o rekonstrukciji parkinga ispred Doma zdravlja, kao i prostora gde sada radi „NIS-ova“ benzinska pumpa na početku Tešnjara, ako se ova pumpa iseli sa tog prostora.-

Među prvim stanarima koji su se davne 1980. godine uselili u ove zgrade je i Miladin Ćirić, koji je zadovoljan što se konačno uređuje parking.

Foto: Željko Bošković

– Sve što se radi je za pohvalu i niko od nas nema nikakvu primedbu. Tu smo da ovim ljudima koji izvode radove pripomognemo svojim aktivnostima, sklonimo aute. Vidite koliko ima kola, mora neko biti na ulazu da zabrani da ljudi ne ulaze. Sve u svemu mislim ovo treba dovesti do kraja, jer bilo je i vreme. Opšta volja postoji da se jednostavno uradi sve i da se stanarima izađe u susret da normalno mogu da funkcionišu u zgradi kao i do sada i još bolje. Mislim da je najveći problem da se reši pitanje ulazaka i izlazaka, jer nemoguće je na ovako malom prostoru da vozila ulaze i izlaze. Mi smo svaki dan u kontaktu sa ovim ljudima i nadam se da će uraditi kako su nam obećali. Sa stanarima je dogovoreno pre dvadesetak godina da prostor koji je bio namenjen da ga zgrada koristi i održava i dalje ostane stanarima. Vratiće se žardinjere, tako da će deo iza zgrade ostati za parkiranje stanara. Očekujemo i da se izmeste kontejneri sa ovog prostora, jer oni nikada tu nisu bili- rekao je Ćirić.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *