Gvozdenović: Trudimo se da u selu popravimo što više infrastrukture, jer ako se sela ugase, ugasili smo Srbiju

 Svaki metar asfalta za ovo selo je značajan,a imamo obećanje i za uličnu rasvetu. Meštane pozivam da budu svi strpljivi, jer se radi deo po deo- poručio je potpredsednik Mesne zajednice Valjevska Loznica Dragoljub Božić, koji se zahvalio gradskom rukovodstvu, a naročito gradonačelniku dr Slobodanu Gvozdenoviću na ispunjenom obećanju, jer je danas počelo asfaltiranje 250 metara puta u zaseoku Mlađevo.

Kada živite pored prometne saobraćajnice, kao što je put M4 u Valjevskoj Loznici, reklo bi se da vam bar asfalta ne nedostaje. Ipak, meštani zaseoka Mlađevo kažu da na asfalt, koji sa glavnog puta vodi ka njihovim kućama, čekaju punih 25 godina. Sve je bilo spremno za asfaltiranje 2000. godine, ali je 5. oktobar prekinuo pripreme i do danas su do svojih kuća dolazili prašnjavim i propalim putem.

Zato su se danas veoma obradovali kada su ugledali građevinske mašine preduzeća „Ingrap omni“, koji je počeo da radi 250 metara puta. Obradovali su se i kada im je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, u društvu zamenika predsednika Skupštine grada Valjeva Mihaila Milutinovića, obećao nastavak radova, u dužini od 500 metara puta, nakon rebalansa budžeta grada, koji se očekuje 19. jula. Uverili su se da se nije sve završilo samo na obećanjima, iako su morali da sačekaju skoro tri godine, jer kako kaže gradonačelnik Gvozdenović, puteva u valjevskom kraju koji čekaju asfalt je mnogo, oko 7.000 kilometara, puno je zahteva, radi se po prioritetima, a novca nikad dosta!

Foto: Željko Bošković

– Govorio sam, nisu verovali da ćemo uraditi. Nakon rebalansa budžeta 19. jula, obezbedićemo novac za nastavak radova i već negde u septembru možemo očekivati da bude urađeno još 500 metara puta. Ljudima put znači, jer su na selu bitne dve stvari, a to su put i voda. Bitan je i telefon, ali sada svi imaju mobilne telefone i nije kao što je nekada bilo. Trudimo se da ravnomeno razvijamo sva sela. Izvođač „Ingrap omni“ kada završi ovaj put, nastavlja sa radovima u Bukovici, Paunama, Kamenici i u mnogim drugim selima, da ne otkrivam sve sada. Trudimo se da u selu popravimo što više infrastrukture, jer ako se sela ugase, ugasili smo Srbiju i nema ništa od nas. Iduće godine možemo ovde završiti još putnih pravaca u dogovoru sa rukovodstvom mesne zajednice. Narod ih je birao, oni nek delegiraju putne pravce, a moje je da obezbedim pare- poručuje Gvozdenović.

– Ovde se ljudi bave poljoprivredom, ima dosta i onih koji rade u firmama i put nam dosta znači i nadamo se da će biti urađeno i ovih 500 metara, koje je gradonačelnik obećao- kaže potpredsednik MZ Valjevska Loznica Dragoljub Božić. Okupljeni meštani sa odobravanjem slušaju svog potpredsednika i upućuju reči podrške gradskom rukovodstvu, u koje polažu velike nade da će u ovom selu rešiti neke od nagomilanih višedecenijskih problema.

Foto: Željko Bošković

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Vlada
    July 9, 2019 - 9:35 pm

    Pa vi niste u stanju da rupe po strogom centru grada okrpite!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *