Ministar Nenad Popović u poseti Valjevu

Valjevo ima velike mogućnosti da stvaranjem uslova za razvoj IT sektora, postane lider ne samo u ovom delu Srbije u oblasti koja najveći rast proteklih godina. O tome je bilo reči, između ostalog, na juče održanom sastanku gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića i ministra za inovacije i tehnološki razvoj dr Nenada Popovića. Ministar Popović je u Valjevu juče svečano otvorio Regionalni inovacioni startap centar, u prostorijama Poslovnog inkubatora na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu.

Regionalni inovacioni startap centar Valjevo projekat je Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, osnovan u oktobru 2018. godine potpisivanjem tripartitnog ugovora između Kabineta, Grada Valjeva i Poslovnog inkubatora Valjevo.

Foto: Željko Bošković

Grad Valjevo jedan je od osam gradova Srbije koji su obuhvaćeni Programom podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara.

Regionalni inovacioni startap centar Valjevo obezbeđuje adekvatne sadržaje, prostor za rad i sve ostale neophodne uslove za podršku razvoju startap preduzetništva u Kolubarskom okrugu. Glavne aktivnosti su pružanje uslova za rad, obuke, radionice i predavanja, kao i umrežavanje korisnika Centra u cilju razvijanja novih poslovnih ideja korisnika ili nastavka obavljanja postojećeg posla u zajednici korisnika na obostranu korist – za stvaranje novih radnih mesta, za poboljšanje postojećih pozicija, radi sticanja novih znanja, ali i prenošenja znanja i iskustva.

Foto: Željko Bošković

Regionalni inovacioni startap centar počeo je sa radom u martu 2019. godine i do danas je u njemu održano preko 20 radionica na različite teme, od pokretanja sopstvenih preduzetničkih inicijativa, programiranja u programskom jeziku Java, kako od inovativne ideje kreirati softver, programiranja u PHP-u, pravljenja pametnih uređaja pomoću tehnologije Internet stvari, do karijernog razvoja i ličnog brendiranja. Usluge Centra trenutno koristi oko 10 stalnih stanara i veći broj zainteresovnih polaznika obuka.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *