Dva zlata i bronza za bicikliste valjevskog BK Sputnjik na drumskom Prvenstvu Srbije

Takmičari BK Sputnjik su na drumskom prvenstvu Srbije koje je održano proteklog vikenda u Šidu u Kraljevu ostvarili izuzetne rezultate. Najpre se Tara Čulić u kategoriji mlađih poletarki okitila zlatnom medaljom u vožnji na pojedinačni hronometar, a zatim je titulu prvaka Srbije briljantnom solo vožnjom osvojila i u drumskoj vožnji čime je postala najuspešnija biciklistkinja i jedina dvostruka šampionka naše zemlje.

Sjajan rezultat ostvario je i Bogdan Angelovski koji je u kategoriji mlađih kadeta nakon dobre taktičke vožnje bio u prvoj grupi i u završnici se izborio za treće mesto. Osvajanje bronzane medalje, kao i četvrtog mesta u pojedinačnoj vožnji na hronometar, Angelovskom je doprinelo da zasluženo postane član reprezentacije Srbije i već predstojećeg vikenda će debitovati u najdražem dresu na trodnevnoj trci u Sloveniji.

Odličan rezultat je ostvario i Borislav Đurić koji je prema nezvaničnim rezultatima osvojio peto mesto, dok je Vanja Maksimović državno prvenstvo zavr oko 15. mesta. Angelovski Lazar je iako najmlađi takmičar na Prvenstvu, ostvario plasman oko 10.og mesta u mlađim poletaracima što nagoveštava i njegov veliki potencijal u budućnosti.

Ovaj odličan rezultat biciklista valjevskog Sputnjika je potvrda velikog i upornog višegodišnjeg rada sa mlađim kategorijama u klubu koji je sada dostojni predstavnik našeg grada i jedan od najboljih na nacionalnim trkama u omladinskim kategorijama u Srbiji, kako u drumskom, tako i u MTB biciklizmu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *