Grad Valjevo nagradio najbolje učenike

Dragi dobitnici, želim da vas obavestim da je grad Valjevo jedan od gradova u samom vrhu u Srbiji, koji podržava vas, darovite i najbolje učenike. Možda je jedan od razloga i to što je gradonačelnik takođe, kao i vi bio vukovac u osnovnoj i srednjoj školi i odličan student na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Želim vam da i dalje ostvarujete visoke rezultate uz podršku vaših nastavnika, koji su itekako zaslužni za vaše rezultate, vaših roditelja i grada Valjeva – poručio je član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović na današnjem prijemu za najbolje đake grada Valjeva, koji je održan u Centru za kulturu.

Ove godine je grad Valjevo nagradio 137 učenika koji su đaci generacije i nosioci diplome „Vuk Stefanović Karadžić“ tokom osnovne i srednje škole. Članovi Gradskog veća Miroljub Ivanović i Dejan Bogojević su najboljim đacima uručili propusnice za bazene u Petnici.

Dvadeset učenika generacije 2017/2018. godine nagrađeni su diplomom i novčanim iznosom, koji se dodeljuje u okviru Nagrade grada Valjeva. Vukovaca iz osnovnih škola ima 84, iz srednjih škola ima 30, a tri đaka nisu vukovci, ali su proglašeni za đake generacije u svojim školama.

Prof dr Miroljub Ivanović je rekao da je grad Valjevo ove godine izdvojio više novca nego prošle godine za stipendiranje najboljih učenika i studenata. On je kao predsednik Komisije za dodelu stipendija za darovitu decu, učenike i studente grada Valjeva rekao da će se sa 25,5 miliona dinara, finansirati 52 stipendije za učenike osnovnih, 55 za učenike srednjih škola, 132 stipendije za studente u zemlji i 9 stipendija za učenike master studija u inostranstvu. Tokom 12 meseci grad Valjevo finansira 253 stipendije, a iznosi su 5.500 dinara za osnovce, 6.500 dinara za srednjoškolce, 10.000 za studente i 11.000 dinara za studente u inostranstvu.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *