Novi parking za lakši pristup manastiru Jovanja

Putari valjevskog Preduzeća za puteve su i danas na terenu i po teškim uslovima za rad, zbog velike vrućine, asfaltiraju parking u blizini manastira Jovanja. Ovaj manastir, koji je uz valjevske manastire Pustinju, Lelić i Ćelije okosnica pravoslavlja ne samo ovog kraja, već i čitave Srbije, privlači sve više posetilaca iz godine u godinu. Brojna su i venčanja naših sugrađana, koji žele da se baš u ovom manastiru obavežu pred Bogom na bračni život. Zbog toga je važno omogućiti im bezbedan i lakši prilaz, čime je ispunjeno obećanje gradonačelnika Valjeva dato starešini manastira Jovanja igumanu Mihailu.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je obilazeći radove rekao da ih on ne bi nazvao „radovi na pospešivanju verskog turizma“, jer veruje u Boga i crkvu, a narod i crkva ne mogu jedni bez drugih.

Foto: Željko Bošković

– Ovo je samo jedan od načina da pokažemo neraskidivo jedinstvo srpskog naroda sa svojom crkvom. Ove godine, slavimo 800 godina od osnivanja Sprske pravoslavne crkve. Hvala Bogu, imali smo snage i mogućnosti da uradimo ono što smo se prošle godine dogovorili iguman Mihailo i ja! Hvala ljudima iz PZP-a koji izvode radove – rekao je Gvozdenović.

Ravnomeran razvoj sela i grada je cilj ove gradske vlasti, ponovio je gradonačelnik Valjeva i istakao da je zahvaljujući razumevanju Vlade Srbije i novcu od preko 100 miliona dinara, moguće raditi i važne saobraćajnice po valjevskom kraju.

Slobodan Gvozdenović se i ovog puta zahvalio Darku Glišiću, predsedniku opštine Ub i predsedniku Izvršnog odbora SNS-a, koji vodi računa o ravnomernom razvoju Kolubarskog okruga:

– Ako vam samo kažem da na teritoriji Valjeva ima 7000 kilometra puteva,  onda ste svesni koliko je to obiman posao. Ovaj posao se ne može završiti ni za pet mandata, ali se trudimo da radimo tamo gde ima smisla, gde ima naroda, dece i da ljudima izađemo u susret da reše svoje svakodnevne probleme- zaključio je gradonačelnik.

Foto: Željko Bošković

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *