Valjevo ovog vikenda u znaku auto-moto sporta 

Ljubitelje auto trka, škripe guma, brzine, dima i uzbuđenja, očekuje uzbudljiv vikend u Valjevu. Naime, u subotu i nedelju 22. i 23. juna na stazi ispred istočne kapije fabrike „Krušik“ očekuje nas 3. Drift trka „Valjevo 2019“ u organizaciji Auto Tjuning Kluba, Tjuning Stajling kluba i Grada Valjeva.

Član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović je u ime grada Valjeva, gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića i Gradskog veća izrazio podršku Grada auto sportu i ovom dešavanju i pozvao sugrađane da ovog vikenda isprate dešavanja.

Foto: Željko Bošković

Aleksandar Jokić, predsednik Auto Tjuning kluba je najavio da se u subotu vozi  domaći SDC  (Serbian Drift Championship) šampionat, a u nedelju će se pridružiti vozači iz regiona, dva iz Hrvatske, jedan iz Rumunije, jedan iz Bugarske, u okviru druge runde drift serije „Day of Champions“.

– Svi su na gornjoj lestvici prema njihovim nacionalnim tabelama i svi odlično voze. Mahom su prisutna vozila BMW i nešto malo Japanaca. Mislim da će biti neizvesno i moram da kažem da je je atmosfera u Valjevu odlična. Prethodne dve godine padala je kiša, ali loše vreme nije omelo ljubitelje brzine i adrenalina da posete ovu manifestaciju. To je pokazatelj da ljudi u Valjevu vole auto sport i sportska dešavanja. Ove godine očekujemo još veći boj posetilaca, s obzirom na bolje vremenske prilike- rekao je Jokić i pozvao Valjevce da se pridruže ovom događaju, koji ima i edukativni značaj, jer promoviše bezbednost u saobraćaju, u okviru akcije  „Budi bezbedan, vozi sigurno“.

Drift trke počinju u subotu od 11 časova, a posetioce očekuju i brojni sadržaji u kojima mogu uživati, poput drift taksija, motociklista koji dižu motore na prednji i zadnji točak, revijalne vožnje sa članovima moto kluba „Sorabi“ iz Valjeva, koje pravi okupljanje motociklista u Valjevu od petka do nedelje.

Foto: Željko Bošković

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *