Počela sanacija udarnih rupa u Suvoborskoj ulici

Juče je u jednoj od najvećih gradskih ulica – Suvoborskoj vladala velika gužva. Isečene udarne rupe, znakovi upozorenja na sve strane duž ove ulice od Druge osnovne škole do Belega zahtevali su oprezniju vožnju, ali su sugrađani strpljivo u koloni vežbali svoje vozačke veštine obilazeći ili prelazeći preko ovih rupa. Ipak, odmah nakon sečenja rupa, počelo je i njihovo krpljenje, pa će za par dana ova opterećena saobraćajnica biti mnogo lakša za saobraćaj.

Na pitanje sugrađana zašto radovi na krpljenju rupa i asfaltiranje gradskih ulica nije počelo ranije, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu u Gradskoj upravi Valjeva kaže da su postojali objektivni i subjektivni razlozi. Sugrađanima je poručio da svu odgovornost za kasniji početak radova preuzima na sebe, ali i da je 60 kišnih dana od početka sezone radova, ali i čuvena kašnjenja u tenderima, doprinelo da radovi tek sada počnu. Ipak, obećava da će grad biti kompletno sređen za mesec dana od danas!

U Suvoborskoj ulici je juče obišao radove i novinarima saopštio da je za sanaciju udarnih rupa izdvojeno 5.400.000 dinara, a da radove izvodi Preduzeće za puteve. On je najavio da je ovo krpljenje rupa samo sanacija do iduće godine, kada nas očekuje kopletna sanacija Suvoborske ulice, koja vodi ka bazenima u Petnici, ali je i važan putni pravac za Divčibare. Rekonstrukcija ove ulice će podrazumevati izradu novog kolovoznog zastora, ivičnjaka, trotoara, a Valjevo će konačno dobiti i biciklističku stazu do bazena u Petnici! Nema potrebe objašnjavati koliko je biciklistička staza bitna za bezbednost u letnjim mesecima, kada se do bazena u Petnici prevoze deca i mladi, ali i rekreativci!

Foto: Željko Bošković

 

Sređivanje gradskih ulica i parkinga

Valjevo će za mesec dana biti kompletno sređeno, zakrpljene udarne rupe, asfaltirane važne gradske ulice, ali i bitni seoski putevi. U budžetu grada Valjeva je izdvojeno za ovu godinu 100 miliona dinara za sređivanje ulica i puteva, što je značajan novac, kaže Zoran Trifunović, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Gradske uprave Valjevo.

Foto: Željko Bošković

Za sedam dana će početi sa radovima u gradskim ulicama, među kojima su prve Jadarska u MZ Brđani i Koste Andrića na Petom puku. Izvođači radova za krpljenje udarnih radova nisu bili baš zainteresovani da se jave na raspisani tender, jer je ovaj posao težak i zahtevan, pa su se javila samo dva izvođača. Konzorcijum mladih firmi „Va gradnja“ i SZR „Toške“, vrednosti radova 4.200.000 dinara sa PDV-om i veoma smo zadovoljni kako su počeli sa radovima – izjavio je Trifunović.

Trifunović je rekao da rehabilitaciju puteva radi Preduzeće za puteve i da je deo kod parkinga na ulasku u park Pećina već urađen. Deo Birčaninove ulice, koji je bio pun rupa i koji vodi ka silosima je takođe rekonstruisan, kao i raskrsnice Radničke i Dušanove do Majora Ilića.

U petak će početi asfaltiranje važne gradske Ulice Vojvode Mišića, a dva dana ranije, u sredu i asfaltiranje Hajduk Veljkove ulice do Autobuske stanice! Zoran Trifunović je najavio i radove na raskrsnicama u Sime Pandurovića,  Sinđelićevoj i Prešernovoj.

Foto: kolubarski.info

Urađena je projektno-tehnička dokumentacija za rekonsktrukciju Ulice Vuka Karadžića, očekuje se građevinska dozvola, a za period od mesec i po dana, koliko traje procedura oko javne nabavke, biće urađena rekonsktrukcija vodovodne mreže. Takođe, pri kraju je izrada i dokumentacije za Ulicu Mirka Obradovića, koja će biti nastavljena duž nove Industrijske zone, tako da će u drugoj polovini godine početi radovi na izgradnji ovog dela ulice.

Foto: kolubarski.info

Radovi na rekonstrukciji Jakova Nenadovića se nastavljaju, u okviru investicionog održavanja i asfaltiranja ulica i to od Dročinske ulice, dok će drugi deo ulice koji izlazi na Šabački put biti okrpljen.

Nakon što su vremenski uslovi dozvolili počelo je i redovno održavanje makadamskih puteva po selima i za sada su urađeni putevi u Klanici, Popučkama, Paunama, dok se u Dupljaju asfaltiraju rupe.

Konačno će i važan gradski parking u centru Valjeva, koji se nalazi preko puta zgrade Opštine biti sređen, a za sedam dana će u posao biti uvedena firma „Ingrap omni“, koja je na tenderu dobila ovaj posao.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *