Lepljivo meso i crvljiva jaja za decu iz PU “Milica Nožica”?

“Palanka Promet” doo Zvonka Stojkovića, u narodu poznatijeg po nadimku “Svinja”, za ishranu dece predškolskog uzrasta, dostavljalo  je PU “Milica Nožica” u Valjevu lepljivo meso neprijatnog mirisa i crvljiva jaja. Ovu hranu za decu, ko zna odakle, pratila je neadekvatna ambalaža, nepotpuna dokumentacija i krajnje sumnjive dekleracije, za koje su proizvođači tvrdili da nisu njihove. 

Savesni radnici PU “Milica Nožica”, u kojoj se dnevno priprema 6.500 obroka za decu iz vrtića, produženi boravak u školama, Udruženje “Anđeli čuvari – Pinokio” i narodnu kuhinju, vraćali su ovakve namirnice dobavljaču i redovno beležili propuste.

Valjevci su preko viših organa zahtevali od mesno nadležnih inspekcija da češće vrše kontrolu rada “Palanka Promet” iz Smederevske Palanke. U jednoj od kontrola, republički veterinarski inspektor Podunavskog okruga utvrdio je da priložene dekleracije ne odgovaraju mesu dostavljenom vrtiću u Valjevu. Dokumentacija je dostavljena policiji na postupanje.

Sumnje u poreklo mesa koje predškolskim i zdravstvenim ustanovama širom Srbije prodaje “Palanka Promet” vraćaju nas na aferu od pre nekoliko meseci, kada je naša redakcija dobila informaciju da se u okolini Smederevske Palanke nalaze nelegalne klanice, koje otkupljuju leševe stoke, prerađuju ih i plasiraju za ljudsku upotrebu. Takođe, naši izvori su tvrdili da obrađuju i meso zatrovano antibioticima, hemijskim sredstvima i hormonima, koji su za čoveka izuzetno opasni.

PROČITAJTE JOŠ:  Zvonko Stojković truje decu u Valjevu?

Mi smo o ovom nehumanom zločinu, nečovečnom ponašanju pojedinaca, koji se zbog profita kockaju zdravljem ljudi, pisali januara ove godine. Par seoskih klanica u Podunavlju, u sred zime, krenulo je u dubinsko pranje, krečenje, kompletno renoviranje, a neke su potom i zatvorene. Nismo tvrdili da je Zvonko Svinja umešan u ovo nedelo, ali komentari na društvenim mrežama, onih koji dobro znaju dešavanja u ovom kraju, naveli su na njegovo ime. Već u februaru, beleže u valjevskom vrtiću, “kvalitet namerinica se neznatno poboljšao”.

Tada smo zahtevali od nadležnih organa i inspekcija da provere ove informacije. Isto tražimo i sada, samo sa dokazima prikupljenim u PU “Milica Nožica” iz Valjeva. Pitajte i stočne kafilerije koliko su uginulih grla stoke primili u poslednjih par godina. A Veterinarsku i Sanitarnu inspekciju molimo samo da se probude, ako su u mogućnosti.

Nastaviće se…

izvor: epodunavlje.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *