Bradić sa ministrom Đorđevićem na radnom sastanku u Beogradu

U sredu, 05.06.2019. godine Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je radni sastanak u Beogradu u velikoj sali Vojnih invalida po izvršenoj sprovedenoj raspravi nacrta Zakona, sa svim predstavnicima udruženja boraca i sa delom članova radne grupe za izradu nacrta Zakona.

Valjevo i Kolubarski okrug treba da bude ponosno jer smo časno reprezentovali rad lokalnih samouprava i udruženja boraca prema svojim građanima, boračkom populacijom u domenu ostvarivanja prava i budućih prava. Od 12 održanih rasprava u Vranju, Leskovcu, Kragujevcu, Užicu, Sjenici, Kraljevu, Somboru, Zrenjaninu, Novom Sadu, Zaječaru, Beogradu i Nišu, nismo učestvovali samo u Beogradu.

Pohvaljeni smo od strane ministarstva za najveći doprinos u radu i davanju konstruktivnih predloga u vezi nacrta Zakona o borcu.

Iskreno nije bilo lako, velika kilometraža, kratak period rasprava, velika udaljenost gradova, duge rasprave neke su čak trajale i preko 6 časova.
Danas u Beogradu je jasno ministar rekao da će “Zakon o borcu biti sublimacija sadašnjeg Zakona, predloga radne grupe i predloga sa javnih rasprava i posebno je pohvalio predstavnike udruženja boraca grada Valjeva koji su dali veliki doprinos u davanju konstruktivnih i realnih predloga”.

Bradić je istakao u svom obraćanju danas  “Borci podržavaju donošenje zakona i ne mogu više da čekaju, dobro je što će se ispraviti mnoge nepravde i nelogičnosti kod porodica poginulih i ratnih vojnih invalida i da je dobar ovakav pristup rada gde se konačno i svi mi pitamo za ista prava”.

Sledeći sastanak je po izradi sva tri predloga a rok je 30 dana.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *