Muzička škola otvara vrata za prvake

Kraj maja i početak juna u valjevskoj muzičkoj školi su period rezervisan za prijem nove generacije mališana kojima je muzika bliska. I ove godine, ova institucija ostaje verna tradiciji i organizuje prijemne ispite za upis u prvi i pripremni razred osnovne muzičke škole, 4. i 11. juna s početkom u 18 časova u Valjevu i 7. i 11. juna od 17 časova u izdvojenom odeljenju muzičke škole u Mionici, u prostoru OŠ „Milan Rakić“.

Promocija muzičke škole praktično traje tokom cele školske godine i vrlo je vidljiva kroz naše koncerte i festivale, nastupe naših učenika na svim gradskim manifestacijama kao i kroz veoma intenzivnu medijsku promociju uspešnosti naših učenika na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Jasno je da takav rad gradi imidz jedne respektabilne institucije i uvek sa radošću dočekujemo prijemne ispite za najmlađe jer je upravo to trenutak kada broj zainteresovanih za muzičko obrazovanje odigra i ulogu ogledala kvaliteta cele školske godine.

Ove godine smo po pitanju pripreme i edukacije najmlađih sugrađana za muzičko školovanje, bili naročito angažovani kroz realizaciju programa „Instrument među slikama“ koji je tokom aprila i maja, u saradnji sa valjevskim osnovnim školama i Modernom Galerijom, svakog petka u podne, učenicima drugog razreda valjevskih osnovnih škola u prostoru Moderne Galerije predstavljao instrumente koji se uče u MŠ „Živorad Grbić“. Sigurni smo da će i ove godine interesovanje biti ogromno i iz tog razloga smo odredili veći broj termina za sve zainteresovane – tvrdi direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Ove godine valjevska muzička škola otvara svoja vrata za zainteresovanu decu iz Valjeva, Lajkovca i Mionice. Zainteresovani mališani u devetoj godini života ali i mlađi, mogu se opredeliti za šestogodišnje školovanje na instrumentima: klavir, violina, violončelo, harmonika, gitara,flauta ali i za instrumente klarinet, truba, saksofon, mališani uzrasta od 9 do 11 godina. Od školske 2019/ 2020. godine, školovanje na pevačkom odseku muzičke škole traje četiri godine i otvara vrata za 15 kandidata. Zainteresovane devojke sa navršenih 14. godina i starije i mladići sa navršenih 16 godina i stariji, mogu upisati solo pevanje a deca uzrasta od 10 godina i stariji, mogu upisati srpsko tradicionalno pevanje.

Pripremni razred osnovne muzičke škole mogu upisati deca uzrasta od 7 godina.

Prijemni ispit podrazumeva proveru muzičkih sposobnosti deteta što u praksi znači pevanje neke od omiljenih pesmica pred komisijom koju čine profesori škole i svakako nije ni neprijatno ni naporno. Svesni smo da se deca kroz prijemni ispit prvi put susreću sa muzičkom školom koja je po svojoj prirodi drugačija od ostalih škola, i profesori su tu da detetu pomognu da svoj kvalitet iznese na najbolji mogući način. Verujemo da će i ove godine završnica školske godine proći uspešno i raspevano – završava direktorka škole.

Zainteresovani sugrađani sve informacije vezane za prijemni ispit u osnovnu muzičku školu mogu naći na sajtu škole www.muzika.edu.rs, kao i informisanjem u samoj školi, svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *