Završetak cevovoda do Brankovine, e-parlament uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu

Finansiranje završne faze cevovoda Valjevo – Brankovina sa 14 miliona dinara, uvođenje e-parlamenta, tj. elektronskih sednica koje olakšavaju rad, štede papir i omogućavaju veće učešće građana u parlamentarnom životu svog grada, neke su od tema današnjeg sastanka predstavnika grada Valjeva sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Brankom Ružićem.

Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović se zahvalio na podršci koju Valjevo ima iz ovog ministarstva, u ime građana koji će dobiti vodu i u ime grada Valjeva:

– Razgovorali smo o elektronskoj upravi, o idejama kada je decentralizacija vlasti u Srbiji u pitanju. Mislim da su ovakve posete izuzetno korisne, jer se mi upravo i oslanjamo na ovo ministarstvo koje je nama bazično ministarstvo. Osim što aplikujemo za sredstva, razmenjujemo ideje koje bi trebalo da doprinesu još boljem funkcionisanju lokalnih samouprava u Srbiji, a pre svega Valjeva- rekao je gradonačelnik Gvozdenović.

Ministar Branko Ružić je rekao da su brojne teme sa zajedničkim imenitiljem otvorene na sastanku u Valjevu, ali da im je zajedničko da im je u centru interesovanja dobrovit i dobitak za sve građane i građanke ovog grada, Kolubarskog okruga, ali i čitave Srbije. On je istakao da je zahvaljujući inicijativi gradonačelnika, ali i Valjevca Đorđa Milićevića, potpredsednika Skupštine Srbije, afirmisan ovaj važan projekat završetka regionalnog cevovoda Valjevo-Brankovina.

Foto: Željko Bošković
Foto: Željko Bošković

– Najskuplji su oni projekti koji se ne završe. Ovaj projekat je započeo pre desetak godina, završena je prva faza, a završetkom druge faze će tri hiljade stanovnika Brankovine i sela koja tamo gravitiraju, rešiti problem vodosnabdevanja- naglasio je ministar Ružić, osvrnuvši se i na turistički potencijal Brankovine, koju pohodi preko 30.000 turista godišnje, zbog čega je vodosnabdevanje jedan od preduslova za razvoj ovog kraja.

Ministar je ukazao na važnost da i Skupština grada Valjeva prati trendove digitalizacije, pa je u tom smislu pozvao grad Valjevo da konkuriše za digitalizacije lokalnog parlamenta, putem konkrusa koji raspisuje ovo ministarstvo.

Ministar Branko Ružić je zaključio da grad Valjevo uživa podršku Vlade Srbije, jer su dokaz značajna sredstva koja odvajaju ministarstva. Iz fonda ministarke bez portfelja za socijalnu politiku Slavice Đukić Dejanović, koja je sutra gost Valjeva, opredeljeno je 11 miliona dinara, a iz Ministarstva rudarstva i energetike oko 10 miliona dinara za projekte u Valjevu.

Foto: Željko Bošković
Foto: Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *