Najveći uspeh valjevskog boksa

Boks se vratio na velika vrata i ove sezone, BK „Metalac“ je osvojio državno prvenstvo Srbije. U ekipnom plasmanu, bokseri „Metalca“ su pobednici Bokserske lige Srbije, što je bio povod da igrače, trenere i upravu kluba primi rukovodstvo grada Valjeva. Čestitke u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, uputili su predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković, koji je ujedno bio i lekar kluba i prof. dr Miroljub Ivanović, član Gradskog veća.

BK „Metalac“ u Valjevu postoji 92 godine i na današnjoj Skupštini kluba su proglašene najveće zvezde kluba, igrači koji su ostavili traga u boksu ne samo Valjeva, već i nekadašnje Jugoslavije. Prvih pet zvezda kluba su Dragan Tomašević, Slobodan Lazić Cimer, Zvonko Stefanović, Milivoje Marić i Živorad Jelisijević.

Foto: Ž. Bošković
Foto: Ž. Bošković

Bogatoj i uspešnoj bokserskoj tradiciji u Valjevu, ove sezone je pridružen najveći uspeh BK „Metalac“, osvajanje državnog prvenstva u boksu. U pojedinačnom prvenstvu Valjevci su osvojili četiri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su Dušan Janjić (perolaka), Nemanja Gavrilović (laka), Damjan Grmuša (velter) i Milosav Savić (polusrednja), Saša Milovac (srednja) osvojio je srebrnu, a Nikola Živanović (polusrednja), Aleksa Marković (srednja), Geard Ajetović (poluteška) i Petar Mauković (teška kategorija).
Skupština BK „Metalac“ je danas izabrala novo rukovodostvo, kao i počasnog predsednika. To je Slobodan Lazić Cimer, legenda ovog kluba i najuspešniji jugoslovenski trener na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine, kada je reprezentacija osvojila četiri medalje. Šef stručnog štaba ostaje Zarija Andrić, odličan trener koji je sa ovom generacijom boksera dostigao najveći uspeh valjevskog boksa.

Foto: Ž. Bošković
Foto: Ž. Bošković

Aleksandar Mijailović je novi predsednik Skupštine, Milovan Patijarević je sekretar Skupštine, novi predsednik Upravnog odbora je Dragan Vićentić, a sekretar Upravnog odbora je Miloš Tankosić.

Foto: Ž. Bošković
Foto: Ž. Bošković

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *