Takmičenje Valjeva i Jagodine u okviru „Dana izazova“

Ko će okupiti više građana u sportskim aktivnostima – Valjevo ili Jagodina, znaćemo u sredu, 29. maja, kada će se održati „Dan izazova“. Ova sportska manifestacija održava se u celom svetu i potrebno je da se organizuju sportske aktivnosti, u trajanju od najmanje 15 minuta. Centralno okupljanje je od 14 časova u „Asocijaciji sport za sve“, bivši „Partizan“, gde će vežbati predstavnici valjevskih sportskih klubova, kao i građani koji se budu odazvali pozivu članova Organizacionog odbora.

Član Gradskog veća i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije prof. dr Miroljub Ivanović je rekao da se Valjevo ove godine ne takmiči na međunarodnom, već na republičkom nivou, ali da nam je cilj da dobrom organizacijom i brojnošću učesnika, Valjevo vratimo na međunarodnu scenu, gde je nekada i bilo redovan i uspešan učesnik.

Foto: Željko Bošković

Predsednik Asocijacije „Sport za sve“ u Valjevu Milan Popović je izrazio zadovoljstvo što se Valjevo uključilo u organizaciju „Dana izazova“, koji je najmasovnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA – Međunarodna Asocijacija „Sport za sve“.

Program „Dana izazova“ u Srbiji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a Valjevo je jedan od 100 gradova i opština u kome će u sredu 29. maja biti organizovan „Dan Izazova“.

Sekretar Sportskog saveza valjeva Radomir Simić je pozvao sportske klubove grada Valjevada da sa najmanje 10 takmičara u sportskoj opremi dođu u sredu, 29. maja u dvorište „Partizana“, gde će se od 14 časova obaviti petnaestominutno vežbanje.

Slogan ovogodišnje manifestacije je „Vratite svoje ulice…vratite svoju budućnost!“

Foto: Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *