„Ne smemo zaboraviti žrtve Drugog svetskog rata“, poručeno u Valjevu, povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom

U spomen parku na Petom puku, danas je obeležen 9. maj – Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Na spomen obeležje palim borcima u borbi protiv fašizma, cveće su položili pripadnici Garnizona Valjevo, SUBNOR-a, Kolubarskog okruga i grada Valjeva. Delegaciju grada Valjeva su činili član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović i odbornik Miloš Kovačević.

Dan pobede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sećanja na dan kada je 1945. godine nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

Komandant 2. Centra za obuku Vojske Srbije i Garnizona Valjevo pukovnik Zoran Smiljanić je rekao da se tradicionalno polaže cveće na spomen obeležje na Petom puku, u znak sećanja na žrtve iz Drugog svetskog rata.

„Treba da nastojimo da naša pokolenja ne zaborave revoluciju i oslobođenje od nemačke okupatorske vlasti u u Drugom svetskom ratu i velike žrtve koje je podneo narod Jugoslavije. Većina žrtava je bila sa prostora Srbije i te žrtve koje smo dali u Drugom svetskom ratu, ne smemo zaboraviti i moramo ovaj dan obeležavati kao Dan pobede i prenositi na mlađa pokolenja“, rekao je pukovnik Smiljanić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *