ANSAMBL “KOLO” – UTORAK 21. MAJ U 20 časova

KOLO JE IGRA U KRUG, LANAC MEĐUSOBNO POVEZANIH IGRAČA.
KOLO JE KRUG KOJI IDE UOKOLO-NAOKOLO.
KOLO JE MAGIJSKA RADNjA, ZATVARANjE KRUGA KAO SREDSTVO ZAŠTITE OD SVEGA ŠTO BI ZAJEDNICI MOGLO NANETI ZLO.
KOLO JE NAJČEŠĆI I NAJRASPROSTRANjENIJI OBLIK IGRE KOD NAŠEG NARODA.
KOLO JE IME NAŠEG NACIONALNOG ANSAMBLA.

ANSAMBL NARODNIH IGARA I PESAMA SRBIJE „KOLO“

Ansambl KOLO osnovala je vlada NR Srbije 15. maja 1948. godine. Već sedamdesetjednu godinu, KOLO na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje našu tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje.

U stvaranju umetničkog repertoara, učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici / etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici… / koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Ansambl KOLO je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu….

Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu tradicionalnu umetnost Srbije.

Ansambl je stekao izvanrednu reputaciju u zemlji i inostranstvu i nosilac je prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za visoki doprinos u kulturi.

Direktor Ansambla KOLO je Vladimir Dekić.

Napomena: više informacija pogledajte www.kolo.rs

CENTAR ZA KULTURU VALjEVO
CENA KARTE: 300 dinara

DOBRODOŠLI !

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *