Gvozdenović: Asfaltiranjem Ulice Sime Pandurovića rešavamo višedecenijske probleme

U Ulici Sime Pandurovića u valjevskom naselju Popare, danas se nalaze građevinske mašine koje asfaltiraju ovu saobraćajnicu, u dužini od 300 metara.

Ova ulica ima nekoliko krakova i veoma je strma, pa samim tim i zahtevna za izvođača radova, valjevsko preduzeće „Autotransport“. Zbog obimnih radova koji su bili neophodni u ovoj ulici, a koji podrazumevaju asfaltiranje, izgradnju fekalne i kišne kanalizacije, kao i zidanje podzida, vrednost radova je 16.200.000 dinara.


Višedecenijski problem koji su imali stanari ovog dela grada se rešava, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, koji je danas sa svojim saradnicima obišao radove u Ulici Sime Pandurovića. On se uverio da je do sada urađeno 90 odsto radova, ali da meštani ovog dela grada, u naselju Popare, uskoro mogu koristiti mnogo uslovniju i bezbedniju saobraćajnicu. Ova ulica se nalazi u visinskoj zoni grada i do sada je bila teško prohodna, a sve veće padavine su zadavale puno muke stanovnicima zbog nedostatka kišne i fekalne kanalizacije i postojanja septičkih jama.
„Ono što je najbitnije jeste da smo se suočili sa ovim problemom, koji se provlači već tridesetak godina. Ovo je širi centar grada i ima puno kuća i stanovnika. Veliki su zahtevi i teški uslovi stavljeni pred izvođača radova. Neki imovinsko-pravni odnosi još uvek nisu rešeni, jer ono što je bilo u našoj moći, uradili smo i sada finiširamo asfaltiranjem ovih 300 metara. Nadamo se da ćemo i dalje, u skladu sa finansijskim mogućnostima, završiti još ulica, ali ono što je najbitnije je da ne odstupamo od plana i da rešavamo jednu po jednu stvar. Rešavamo višedecenijske probleme, koji od osamdesetih godina nisu rešeni“, rekao je gradonačelnik nakon obilaska radova u Ulici Sime Pandurovića i razgovora sa stanovnicima ovog dela grada.

MA

 

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

2 Komentara

  1. Igor
    May 4, 2019 - 12:49 pm

    Građani su dobili kvalitetno urađenu ulicu. Gradonačelnik Valjeva dr. Slobodan Gvozdenović se trudi da rešava probleme infrastrukture.

    Reply
  2. Princeza
    May 4, 2019 - 5:05 pm

    Ovo je jos jedno infrastrukturno resenje od strane vlasti u gradu na Kolubari.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *