Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas u Istrživačkoj Stanici Petnica

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas će posetiti Valjevo, tačnije Istraživačku stanicu Petnica, gde će uručiti spektrometar toj jedinstvenoj obrazovnoj ustanovi na Balkanu. Spektrometar je inovativan multifunkcionalni mobilni uređaj koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka. Svake godine će oko 400 polaznika Istraživačke stanice Petnica moći da koristi spektrometar, koji će im pomoći u razvoju inovativnih ideja i povećati interesovanje za nauku.

U okviru projekta za unapređenje okvira za davanje, ova donacija koju je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a  koja realizuje Koalicija za dobročinstvo, Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Branabić. Srpski filantropski forum je spektrometar nabavio sredstvima koja su prikupljena tokom Nacionalnog dana davanja 2018. u okviru kojeg su pojedinci, kompanije i organizacije civilnog društva prikupile više od 3,2 miliona dinara.

Pored premijerke Ane Brnabić, u IS Petnica u 11 časova dolaze direktor misije USAID-a u Srbiji Majk de la Rosa i direktorka Srpskog filantropskog foruma Dragana Jovančević.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *