Valjevo: Novi asfaltni put u Pričeviću

U Pričeviću, selu koje je udaljeno od Valjeva 14 kilometara, počelo je asfaltiranje jednog kilometra puta. Vrednost radova je oko šest miliona dinara, a radove izvodi Preduzeće za puteva Valjevo. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je sa saradnicima danas obišao ovu deonicu puta i razgovarao sa meštanima Pričevića o tome koliko im znači asfaltiranje ovog puta.

Dr Slobodan Gvozdenović, Foto: Željko Bošković

„Mogu da izrazim zadovoljstvo što smo opet u Pričeviću, velikom selu gde živi mnogo ljudi, poljoprivrednih proizvođača. U ovom selu smo prošle godine već uradili put kroz Boškoviće i to je samo jedan reper i pokazuje odnos gradske vlade, gradonačelnika, odbornika i uopšte ove vlasti prema poljoprivredi i selu. Na jednoj od sednica Skupštine sam istakao da smo mi od 2016. godine, kada je budžet za poljoprivredu bio oko osam miliona, došli prošle godine do preko 40 miliona dinara. Rebalansom ove godine je to 50 miliona dinara subvencija za poljoprivredu i morate priznati da je to znatno uvećanje i to se oseća na svakom koraku. Mi sve činimo, kada je selo u pitanju, da zadržimo mlade ljude na selu. Ovde je više domaćina koji se ozbiljno bave poljoprivrednom proizvodnjom. Među njima je možda jedan od najvećih proizvođača Goran Petarić, koji gaji 70 bikova i to je ono što je i predsednik Vučić isticao, da je stočarstvo nešto što moramo da razvijamo, kada je poljoprivredna proizvodnja u pitanju! Jednostavno, ministar Nedimović je na tome potencirao kada je bio u poseti Valjevu i kada smo razgovarali o klanici „Divci“, o farmama u Bukovici itd. Izuzetno je značajno da imamo jednog ovako mladog čoveka, koji je rešio da ostane na selu, da ima porodicu, decu, da mogu da rade i privređuju. Ovaj put je upravo doprinos da bi oni mogli da rade”, zaključio je gradonačelnik.

Predsednik Mesne zajednice Miloš Pavlović je rekao da je dosta puteva urađeno za vreme ove vlasti i od kada je dr Slobodan Gvozdenović gradonačelnik:

Predsednik Mesne zajednice Miloš Pavlović, Foto: Željko Bošković

„U najavi je još puteva koji će se raditi. Ovaj put je bio u katastrofalnom stanju, naročito nakon poplava 2014. godine, jer je ovo brdovit kraj i voda je odnela tadašnji put, koji je bio neprohodan. Mladi se sada vraćaju, ovde sada ima 12 kuća i dosta dece i ovaj put nam dosta znači.“

U Pričeviću,  počelo je asfaltiranje 1 km puta, Foto: Željko Bošković

Goran Petarić iz Pričevića je mladi poljoprivrednik, ali i jedan od većih proizvođača stoke u ovom kraju.

„Godišnje u tovu imam oko 70 bikova i pedesetak ovaca, manje se bavim i voćarstvom. Oženjen sam, ovde živim i ovaj put mi mnog znači zbog transporta hrane, junadi. Ranije je bio loš put. Izgradnjom ovog puta, nadam se se da će i omladina, koje ima dosta, ipak ostati na selu. Mi se bavimo poljoprivredom, najviše stočarstvom. Za sada, ovde ima svega osim puta, koji danas dobijamo. Struja nam je dobra, imamo vodu, telefon. Zahvaljujemo se gradonačelniku Valjeva i svim funkcionerima, kao i predsedniku Mesne zajednice što smo konačno dobili i kvalitetan put“, zadovoljan je Goran Petarić.

Gradonačelnik je istakao da put koji se upravo radi, radi se po najvišim standardima i veoma kvalitetno i da će sigurno dugo služiti meštane Pričevića.

Foto: Željko Bošković

2 Komentara

  1. Valjevac
    April 3, 2019 - 8:41 pm

    Napredno samo jako, gradi se Valjevo. Resavajte probleme i u centru. Nemam nista protiv ali ovo je selo.

    Reply
  2. Vlada
    April 5, 2019 - 8:32 am

    Važna vest da se radi kilometar puta! Eee kako ste propali,strava! Pa u gradu ne možete dve rupe da okrpite!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *