Predsednik opštine Ub Darko Glišić obišao radove na izgradnji novog vrtića

Radovi na izgradnji novog vrtića teku planiranom dinamikom, a obilazeći radove predsednik Opštine Ub Darko Glišić naglasio je da je veoma zadovoljan kvalitetom i brzinom radova.

“Sam podatak da je 40 miliona dinara uloženo za opremanje ovog objekta, dovoljno vam govori koliko želimo da on bude opremljen po najmodernijim i najzahtevnijim standradima, ovog tipa ustanove. Za mene je ovo nešto najveće i najznačajnije što radimo i ovo predstavlja krunu svega što smo izgradili, jer ovde ne za godinu ili dve dana, nego za narednih deset i dvadeset godina mi rešavamo problem prijema dece u predškolsku ustanovu. Odmah će biti popunjeno 50% kapaciteta čim 1. septembra bude ustanova puštena u funkciju, jer je toliko dece na listi čekanja.” – izjavio je Glišić za INFO 24.

Ovo je svakako najznačajnija investicija u opštini Ub u poslednjih nekoliko decenija na koju je oredsednik opštine vrlo ponosan.

“Jedva čekam 1. septembar da decu uselimo. Videli ste već po ovim konturama koje se naziru i za salu i sa kuhinju da je zaista vrhunski urađeno. Cilj nam je da ni jedno dete ne bude na listi čekanja, da nemamo ni jednog mališana koji ne može da se druži sa svojim drugarima i pohađa vrtić. Pripremićemo se u dogovoru sa Ministarstvom, da se taj adekvatan broj ljudi koji je raznoraznim protokolima i standardima predviđen, ovde uposli. To je takođe vrlo značajno, naravno kada se u avgustu bude donosila odluka o tome, ključnu reč će imati predškolska ustanova, zato što ona treba da proceni svačiju sposobnost, ispunjavanje uslova i kvalitet za rad u ovakvoj ustanovi.” – saopštio je Darko Glišić.

Radove na vrtiću izvodi Ubska firma “Građevinar”. Objekat bi trebalo da bude useljiv od 1. septembra, istakao je izvođač.

“Objekat je bruto 3300 kvadrata, odnosno 2900 kvadrata neto. Ovaj deo objekta je kuhinjski blok sa kuhinjom koja je kapaciteta 800 obroka dnevno. To je predviđeno ne samo za ovaj objekat, nego i za isturena odeljenja i za distribuciju po selima. U prizemlju imamo 4 grupe odraslih, i na spratu 9 jaslenih grupa. Grejanje će biti na pelet, a zagrevanje vode sa panelima.” – objašnjava direktor preduzeća “Građevinar” Zvonko Rakić.

Prizemlje je u najvećoj meri završeno, navodi izvođač, započeta je fasada, a objekat poseduje i lift.

“Imaćemo sitnih problema tehničke prirode. Moraćemo da izmeštamo kanalizacije i vode tu pod objektom. Očekujem da će i to biti rešeno jer zaista imamo korektne odnose sa ljudima iz Komunalnog preduzeća.” – dodao je izvođač radova.

Zbog proširenja grada i dolaska đaka iz drugih sela, javila se i potreba za proširenjem osnovne škole na Ubu.

“Zbog toga ćemo nadam se u drugoj polovini aprila, početi radove nadogradnje novih 6 učionica i nadogradnje zatvorenog bazena. Da kada mališani završe sa predškolskom ustanovom, mogu takođe da odu u jednu školu koja je opremljena i koja im omogućava da mogu dalje da se razvijaju i žive. Prosto da imaju sve ono što njihovi vršnjaci imaju u nekim modernim velikim gradovima. Imaće taj zatvoreni bazen, gde će moći na časovima fizičkog učiti i plivanje. Smatram da je to nešto što svako dete treba da zna, i iz svoje bezbednosti i zbog onoga svega što ga čeka u životu. Od 1. septembra ćemo imati i taj sadržaj završen. Takođe u drugoj polovini aprila počinju radovi i na Domu Zdravlja. U istom periodu ulažemo i preko million evra u Sportski centar “Školarac”, to će zaista izgledati kao da je sa druge planete. Počinjemo i izgradnju nove pijace, takođe vrlo modernu i standardizovanu po savremnim uslovima. Zaista sve radimo na vreme, jedino sa čime ćemo kasniti je Aquaprak zbog složenosti i obima dokumentacije, kao i kašnjenja u projektovanju. Mislim da to ne možemo početi pre jeseni, biće dobro ako to bude i u septembru, ali svakako da ćemo u 2020. godini  taj posao da završimo. ” – izjavio je predsednik opštine Ub Darko Glišić.

SR

1 Komentar

  1. Vlada
    March 1, 2019 - 9:01 am

    Kada otvara javni WC da se dobro iseremo i kenjamo kako treba?!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *