Održana prva trka na stazi Crni vrh na Divčibarama, namenjena Udruženju “Rodi se na lepom mestu”

Danas je na Divčibarama na stazi Crni vrh održana prva revijalna trka humanitarnog karaktera, namenjena Udruženju Rodi se na lepom mestu na kojoj je prikupljeno 121 000 dinara. U vožnji paralelnog slaloma takmičilo se 39 skijaša, devet u ženskoj kategoriji i 30 u muškoj. Vila Bob Petošević poklonila je vaučer za smeštaj na Divčibarama za pobednike – vikend za prvo mesto, noćenje za drugo mesto i dnevni boravak za treće mesto. Hotel Pepa obezbedila je smeštaj za organizatore trke, a Divčibare ski Resort poklonila je ski karte za osvojena prva tri mesta na trci.

Medalje i nagrade pobednicima trke uručili su članovi Udruženja Rodi se na lepom mestu dr Nenad Dimitrijević i Vladimir Marić i to pobednicama u ženskoj konkurenciji za prvo mesto Zečević Saški, za drugo Jovani Mitrović i Ivi Srdić za treće. U muškoj konkurenciji, prvo mesto je osvojio Saša Tadić, drugo Duško Mišković i treće Dušan Đurđević. U dečijoj konkurenciji, prvo mesto osvojio je Andrej Lapčević.

Prva trka održana na stazi Crni vrh, posvećena je Udruženju „Rodi se na lepom mestu“, koje je prošle godine pokrenulo kampanju za prikupljanje sredstava za opremanje ginekološko – akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu.

„Nama je bilo prirodno da ovu prvu trku posvetimo višem cilju i vrednostima koje lično vrednujemo i u čije aktivnosti smo se rado uključili i lično kao građani grada Valjeva i kao firma koja ima razvijenu svest o društveno odgovornom poslovanju. Kada je udruženje Rodi se na lepom mestu pokrenulo kampanju i akciju prikupljanja sredstava za opremanje ginekološko – akušerskog odeljenja valjevske bolnice odmah smo počeli da razmišljamo kako kao Ski resort možemo da doprinesemo ovoj akciji i odličili smo se da zajedno sa Skijaškim savezom Srbije organizujemo prvu trku na stazi a da sav novac od startine uplatimo Udruženju Rodi se na lepom mestu“, izjavio je Časlav Maksimović, direktor Divčibare ski resorta.

On je dodao da su veliku podršku u organizaciji trke dobili od Skijaškog saveza Srbije.

Dr Nenad Dimitrijević, načelnik ginekološko – akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu i inicijator Udruženja Rodi se na lepom mestu je ovom prilikom rekao da se članovi udruženja „Rodi se na lepom mestu“ vode inicijativom da stvore dobre uslove na odeljenju za mame i bebe kao i željom da omoguće novim generacijama da imaju zdravstveni sistem koji je siguran, savremen i efikasan. Te da teže tome da medicinsko osoblje sa odeljenja dobije najbolje uslove za rad.

„Zahvaljujem se  Divčibare Ski Resortu i Skijaškom savezu Srbije na inicijativi i organizaciji današnje humanitarne trke. Zahvaljujem se i učesnicima trke jer su se odazvali u ovako velikom broju. Imajte na umu da skijate za bebe, mame i najvažnije odeljenje u bolnici, jer se u njemu svakodnevno rađaju novi životi“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao da je u toku akcija prikupljanja sredstava za nove porođajne stolove. Jedan porođajni sto košta oko 23 000 evra i da su im neophodna tri takva stola, te da prostora ima za svakoga da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne da se stvore bezbedniji uslovi za porodilje i bebe, kao i da se poveća efikasnost zdravstvenih radnika.

„Pozivam sve zainteresovane da, ukoliko žele da pomognu u opremanju odeljenja ginekologije, to mogu da učine uplatom na račun Udruženja Rodi se na lepom mestu uplatom na dinarski račun: 265691031000090794 ili devizni račun: RS35265100000021220159“, izjavio je Dimitrijević.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *