Sreten Nikolić osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića

Sreten Nikolić (25) iz Valjeva osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva Valjevca Damjana Dragojlovića (25). On je ubijen krajem oktobra 2016. godine u valjevskom noćnom klubu „Zipa“. Odbrana Nikolića je najavila žalbu. Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, je konstatovalo da je u trenutku izvršenja dela Nikoliću bila smanjena uračunljivost, ali ne do „stepena bitnog“, dok navodi optuženog da se događaja seća samo u „fleševima“, sud nije prihvatio, jer su izjave svedoka potvrdile suprotno.

Nikolić nije prisustvovao današnjem izricanju presude, a njemu je produžen pritvor, u kome se nalazi od kraja oktobra 2016. godine.

Nikolić se sa Dragojlovićem, koji je bio radnik obezbeđenja u “Zipi”, najpre sukobio na ulici ispred kafića jer mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak u taj objekat. Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem iz kojeg je najpre spolja pucao u izlog kafića, a onda ušao unutra i pucnjima usmrtio Damjana. Utvrđeno je da je u Damjana, koji je od posledica ranjavanja preminuo u valjevskoj bolnici, ispalio više hitaca, dok su ga pogodila dva, jedan u grudi, drugi u butinu. U njegovoj daljoj nasumičnjoj pucnjavi ranjena su još dva gosta “Zipe”.

Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se Nikoliću izrekne maksimalna kazna zatvora od 40 godina. Stav njegove odbrane je da se radilo o ubistvu na mah, krivično delo za koje je zaprećena blaža kazna.

Na prvostepenu presudu, obe strane najavile su žalbu Apelacionom sudu.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *