Valjevska opozicija protiv mera za smanjenje zagađenja vazduha

Na sednici Skupštine grada Valjeva koja je održana u četvrtak, odbornici opozicije u Skupštini grada Valjeva glasali su protiv predloženog seta mera u cilju smanjenja zagađenja vazduha.

Ovaj set mera rezultat je sprovedene javne rasprave o aerozagađenju koja je održana krajem prošle godine upravo na predlog opozicije.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Valjeva, Radoica Rstić, nakon usvojenog seta mera rekao je da građani Valjeva zaslužuju da znaju da su upravo oni koji su pokrenuli inicijativu za javnu raspravu o aerozagađenju i koji su prikupljali potpise građana Valjeva na kraju glasali protiv predloženih mera kojima bi se smanjilo zagađenje vazduha.

“Koristim priliku da obavestim građane Valjeva da odbornici Demokratke stranke, samostalni odbornik Ljubomir Radović i odbornici Stranke moderne Srbije (SMS) nisu glasali, odnosno bili su protiv odluke koju smo upravo usvojili o setu mera koje su u cilju smanjenja zagađenosti vazduha u gradu Valjevu i aerozagađenja. Dakle, građani Valjeva treba da znaju da za ovo nisu glasali, odnosno bili su protiv, oni koji su pokrenuli inicijativu i koji su se međusobno utrkivali ko će pokrenuti inicijativu u Skupštini za ovu raspravu, čak i oni koji su prikupljali potpise i prikupili 1.500 potpisa slučajnih prolaznika”, istakao je Rstić i dodao da je ova odluka usvojena glasovima odbornika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije sa koalicionim partnerima.

Rstić je na kraju još jednom podvukao da su protiv predloženog seta mera za smanjenje zagađenosti vazduha bili oni koji će verovatno do kraja grejne sezone držati konferencije za medije na temu zagađenosti vazduha te da to građani Valjeva zaslužuju da znaju.

Inače, protiv mera za smanjenje zagađenosti vazduha u Valjevu bili su:

  • Snežana Đekić Spajić (Stranka moderne Srbije)
  • Rafailo Mitrović (Stranka moderne Srbije)
  • Ljubomir Radović, samostalni odbornik (aktivista Lokalnog Fronta Valjevo)
  • Duško Rakić (Demokratska stranka)
  • Slobodan Pavlović (Demokratska stranka)

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. milica
    February 4, 2019 - 5:35 pm

    Lokalna vlast je u stanju da ostvari neverovatan uspeh,nema toga s cim nemoze da se nosi

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *