U toku rasprave o budžetu valjevska opozicija pravi selfije

Poslednja sednica Skupštine grada Valjeva u 2018. godini održana je u četvrtak, a kao najvažnija tačka dnevnog reda pred odbornicima se našla Odluka o budžetu grada Valjeva za 2019. godinu. Iako prva po redu i najvažnija, ova tačka dnevnog reda za neke opozicione odbornike predstavljala je zaludno trošenje vremena, pa su odlučili da ga prekrate pravljenjem selfija.

I dok su odbornici vladajuće koalicije vodili argumetovanu raspravu i objašnjavali građanima zbog čega je budžet grada Valjeva jedan od pet najboljih u Srbiji, predstavnika opozicije, Rafaila Mitrovića to izgleda da nije mnogo interesovalo. Ovaj gospodin, koji je već zagazio u sedmu deceniju života, umesto da se uključi u raspravu i time opravda ulogu odbornika, odlučio je da ispromoviše kako kaže “novu političku kulturu” pravljenjem selfija.

rafailo mitrovic
“Nova politička kultura”: Rafailo Mitrović pravi selfije u toku rasprave o budžetu © kolubarski.info

U svom skoro pa jednom trominutrnom obraćanju, Rafailo Mitrović se pohvalio da će ubuduće u gradskom parlamentu istupati kao član Srpske moderne stranke (SMS) čiji je nedavno postao član. On je, okićen bedžom svoje nove partije, rekao da ta stranka promoviše “novu političku kulturu” nakon čega je požurio na svoje mesto i počeo da pravi selfije, verovatno želeći da tu “novu političku kulturu” prenese i na ostale kolege. Međutim, izgleda da ga ostali odbornici nisu baš shvatili ozbiljno jer su se držali dnevnog reda ne obraćajući pažnju na “moderne” postupke ovog sedamdesetogodišnjaka.

Inače, Rafailo Mitrović je u gradski parlament ušao zahvaljujući pokretu “Dosta je bilo” na čijoj se listi nalazio na poslednjim izborima. Aprila ove godine podneo je ostavku na sve funkcije u ovom pokretu od kada je u Skupštini grada istupao kao samostalni odbornik budući da odbornički mandat nije vratio.

“Novu političku kulturu” pokušala je da ispromoviše i njegova nova stara partijska drugarica, Snežana Spajić, koja se takođe pohvalila članstvom u Srpskoj modernoj stranci. Spajićeva koja je, kao i obično, znatno više raspoložena za učestvovanje u raspravi, nije imala zapaženih trenutaka osim onog kada je monahinje manastira Pustinja pokušala da nazove glasačima Srpske napredne stranke kojima se asfaltiraju putevi.

Pored toga, Snežana Spajić je, verovatno i dalje šireći “novu političku kulturu” stranke kojoj odnedavno pripada, pokušala da ospori pravo da se nakon srednje poljoprivredne škole upiše i završi Pravni fakultet što je propraćeno burnim negodovanjem prisutnih odbornika. “Mislim, ne znam i neozbiljno”, reče Snežana Spajić, žena sa završenom srednjom školom i pokušajem da završi Pravni fakultet.

snezana spajic i rafailo mitrovic
Ogladneli posle skupštinske rasprave: Snežana Spajić i Rafailo Mitrović © kolubarski.info

Ostale vesti možete pročitati ovde.

6 Komentara

  1. Dada
    December 31, 2018 - 10:07 am

    Zanimljivo ponasanje valjevske opozicije koja je kao zaintresovana za raspravu o budzetu.

    Reply
  2. Sara
    December 31, 2018 - 10:14 am

    Iz priloženog se vidi kolika je njihova zainteresovanost za ovaj grad.

    Reply
  3. Mika
    December 31, 2018 - 10:25 am

    Opozicija ne zeli da previse raspravlja o budzetu grada, vise hoce da se slikaju, da zabeleze da su bili na raspravi..

    Reply
  4. Aca
    December 31, 2018 - 10:28 am

    Opozicija nece previse da raspravlja o budzetu, vise hoce da se slikaju.

    Reply
  5. Mimi
    December 31, 2018 - 12:30 pm

    Da se zna da sam neki funcioner!!! A sad sto ne radim nista, pa sta cemo sto bi smo i radili? Bilo je lepo dok smo harali! Sve u svoje vreme!!!! Uzas!

    Reply
  6. Ana
    December 31, 2018 - 1:13 pm

    Nezainteresovanost opozicije na maksimalnog nivoa, nema cilja pa nema motivacije

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *