Majdak: Darija Ranković – valjevski lažov godine

U to, koliki je stepen duševnih patnji Darije Ranković, imali smo prilike nebrojeno puta do sada da se uverimo. Ova samoprozvana novinarka, pored toga što na dnevnom nivou bruka novinarsku profesiju, čini se da se do nesagledivih razmera upinje da svima pokaže koliko je zapravo teško boriti se sa nedostatkom visoke stručne spreme, tj. diplome novinara. Najbolji primer koji to dokazuje jeste i njen tekst pod nazivom “Radio Valjevo od uglednog do piratskog radija”.

Ova dežurna valjevska mrziteljka u svom tekstu navodi da Radio Valjevo svoj program emituje “bez dozvole”, tj. da se frekvencija 95,8 MHz koristi “nelegalno”, te da je program koji se emituje zbog toga “piratski”. Ona, takođe, neznalački zaključuje da je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) “oduzela frekvenciju 95,8 MHz” jer se država navodno “odrekla prava na korišćenje frekvencije 95,8 MHz”. Ova površna osoba pojeftinjuje svoj tekst opaskom da gradska vlast podržava rad “piratskog” emitera na krovu svoje zgrade u Karađorđevoj br. 64.

Iako je najveći broj Valjevaca koji nam se svakodnevno obraća odavno shvatio da su Darijini tekstovi gotovo uvek inspirisani “ličnim animozitetom” i “mržnjom”, zarad nekolicine onih koji bi možda i hteli, kao Darija, da veruju da je sve tako kako ona piše, obaveštavamo javnost da je ponovo sve slagala.

Apsolutno je netačno da se program Radio Valjeva emituje nelegalno i bez dozvole. Netačno je i to da je dozvola za korišćenje frekvencije 95,8 MHz oduzeta od strane RATEL-a.

MAJDAK: RADIO VALJEVO EMITUJE I EMITOVAĆE PROGRAM NA OSNOVU DOZVOLE, A U SKLADU SA ZAKONOM! 

Ova neupućena persona, u želji da sebe predstavi kao zrelu novinarku sa diplomom (koju de facto, ali ni de iure nema), nije bila kapacitet da razume da emiter radio programa može da poseduje nekoliko dozvola za korišćenje radio-frekvencija i to u raznim frekventnim opsezima. S tim u vezi, samoprozvana novinarka Darija, nije bila u stanju ni da razume da je Radio Valjevu u periodu dok je signal emitovao sa Boričevca bila potrebna dozvola za dodatnu frekvenciju za linkovsku vezu, koja je, kada je izvršena dislokacija na zgradu Gradske uprave u Karađorđevoj ulici, prestala da važi jer je način na koji se doturao modulacioni signal do predajnika promenjen, te više nije bilo potrebe za korišćenjem linkovske veze, tj. linkovske frekvencije. Ali, daleko od toga da se neko odrekao korišćenja frekvencije 95,8 MHz posredstvom koje se emituje program Radio Valjeva. To bi, možda, ova žena sa neadekvatnim obrazovanjem u oblasti novinarstva želela. Ali, želje su jedno, dok je realnost sasvim drugačija.

MAJDAK: RADIO VALJEVO EMITUJE SIGNAL SA ZGRADE U KARAĐORĐEVOJ 64 U SKLADU SA DOZVOLOM I ZAKONOM. SVAKA DRUGAČIJA TVRDNJA JE LAŽ I IZMIŠLJOTINA! GRAD JE IZDAO U ZAKUP DEO KROVA ZGRADE UZ MESEČNU NADOKNADU KOJA SE REDOVNO IZMIRUJE!

Uz to, neupućenoj samoprozvanoj novinarki očigledno je zafalilo kapaciteta u moždanim ćelijama kada je trebalo da razume da svaka promena u nazivu pravnog lica sa sobom nosi i određene izmene u dozvolama za emitovanje programa i dozvolama za korišćenje radio-frekvencija. Budući da je Informativno preduzeće Radio Valjevo doo Beograd promenilo naziv u Informativno preduzeće Radio Valjevo doo Beograd – u stečaju, time su se stekli i zakonski uslovi da napred pomenute dozvole budu izmenjene u tom pogledu, pa su tako regulatorna tela, kako Regulatorno telo za elektronske medije (REM), tako i Regulatorna agencija za elektrnske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) izmenile dozvole u zakonom propisanoj proceduri.

Međutim, osim novinarstva kojem teži, a gde ne pripada, i koje, kako smo se uverili, ne zna da radi, samoprozvana novinarka očigledno nije bila u stanju da razume ni osnovna pravna pitanja, pa tako nije razumela ni zakonsku proceduru shodno kojoj se prilikom svake promene u dozvoli izdaje nova dozvola, dok ova prethodna mora da bude stavljena van snage, tj. da prestane da važi.

dozvola radio valjevo
Važeća dozvola za korišćenje radio-frekvencije Radio Valjeva izdata od strane RATEL-a

I tako, kako to “dužna novinarska pažnja” nalaže dolazimo do zaključka da Radio Valjevo svoj program emituje u skladu sa važećim dozvolama, ne kršeći zakone Republike Srbije, što će na nasreću Darijinu nastaviti da čini i ubuduće.

Zanimljivo je i to što se ova persona sa neadekvatnim obrazovanjem u oblasti novinarstva često ponosno diči članstvom u nekakvim novinarskim udruženjima, ali vrlo brzo zaboravlja osnovna nečela novinarske struke, pa tako i “dužnu novinarsku pažnju”. Ovim putem ćemo je podsetiti ovog načela, ali ujedno i zakonske odredbe, kao i način na koji to sudovi tretiraju.

nuns 1
Objava na portalu nuns.rs

Majdak: Darija Ranković – valjevski lažov godine

Glavni i odgovorni urednik Radio Valjeva, Zoran Majdak, upitan da prokomentariše tvrdnje koje je iznela samoprozvana novinarka, kaže da bi se iznenadio ako bi “žuta” Darija za promenu napisala nešto što je istina. Prema njegovim rečima, ona svojim tekstovima samo pokazuje koliko je “isfrustrirana” i “nezadovoljna” svojim ličnim životom, a što se tiče novinarskog poziva, kaže, ona svakodnevno pokazuje da taj posao ne zna da radi te da mu je zbog toga izuzetno drago.

“Darija Ranković ima cilj da kriminalizuje sve što Zoran Majdak radi i ja to razumem. To je njen partijski zadatak. Međutim, ovim tekstom je sebe prikazala kao valjevskog lažova godine. Ona, inače, neprestano pokušava da prikaže drugačiju sliku od one koja zapravo jeste, dok je sa druge strane pokazala i mržnju prema valjevskoj deci u tekstu koji je plasirala o nedavno održanom Oskaru popularnosti koji je nazvala “smećem”, a Valjevce kao one koji na to treba da se “primaju”. Izgleda da ju je taj Oskar toliko zaboleo i, evo, obećavam da će se već prvom sledećom prilikom Darija Ranković naći među odlikovanim ali za “lažova godine” jer je to jedino što je zaslužila. Razumem da ona nije ostvarena kao majka, da se njen ukus i ukus te dece razlikuju, ali ne razumem da je neko u stanju da toliko mrzi. Od 365 dana u godini problem je i taj jedan dan kad smo nešto organizovali za omladinu koja je uživala te večeri. Ponosan sam na tu omladinu koja je pevala zajedno sa svim pevačima te večeri i neću dozvoliti da Gica prasica ili Pijačna barometarka to pokvare niti da omalovažavaju omladinu Valjeva i da ih nazivaju “smećem”, rekao je Majdak i najavio organizaciju novih manifestacija ali i velika iznenađenja.

“Polako se pripremamo za jedan veliki projekat koji će biti osveženje za sve u Valjevu. Mi nemamo vremana da lažemo i da mrzimo. Moj tim i ja u saradnji sa gradonačelnikom Valjeva radimo na tome da se Valjevo razvija. A što se tiče radija, on prestati sa emitovanjem programa neće sve dok za to ne bude postojala zakonska prepreka”, istakao je Majdak, glavni i odgovorni urednik Radio Valjeva i predsednik kompanije Info 24.

Darija Ranković – jedini pirat?

Iako sebe predstavlja kao “novinarku sa dugogodišnjim iskustvom”, ne možemo a da ne primetimo da joj vrlo često zafali prave novinarske struke koja se stiče u odgovarajućoj obrazovnoj ustanovi koju ona nije pohađala. Osim valjevske gimnazije, upućeni tvrde da je dugo i bez uspeha studirala Ekonomski fakultet. Imajući sve to u vidu, može se reći da je jedini pirat u celoj ovoj priči zapravo Darija Ranković.

A u nastavku pogledajte kako to rade “stručni samoprozvani novinari”:

kolubarske 01

kolubarske 02

kolubarske 03

kolubarske 04
Printscreen kolubarske.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

20 Komentara

  1. Letva
    December 12, 2018 - 1:19 am

    Klosarka sta od nje ocekujete. Ona brani demokrate koji su ojadili valjevo a ovu vlast guzi bez argumenata. Nju treba ignorisati i ne davati joj na znacaju. Nju instrujise Pocuta i njegovi. Ono sto Pocuta misli to pisu Caca i Darija. Vidite i sami sta pise i na koji nacin. Pristrasno i zlonamerno. Ima one idijote sto joj vise na sajtu i pisu komentare, pljuni sto vise da se prica kako je Darija pisala a to sto nema smisla kakve veze ima. Ona je veliko zlo i nista lepo od nje se ne moze ocekivati. Boli nju dolazak Majdaka u valjevo i energije tih ljudi oko njega. Sve dok se ne pokaze da Majdak i sns rade nesto lose, ja ih licno podrzavam. Valjevo je izumiralo i sad je problem kad se nesto desava. Sad je problem jedan radio. Ajde sve da unistite i da pocrkamo i u onako smrdljivom vazduhu Valjeva. To ona hoce.

    Reply
    • hekata
      February 11, 2019 - 9:03 pm

      A ti da se malo opismenis, pa posle da komentarises…….Imas problem sa upotrebom velikog slova kod imena gradova,va “j” koristis tamo gde ne bi trebalo….instruJise, idiJote…..

      Reply
  2. Maja
    December 12, 2018 - 1:31 am

    Podrška radiju valjevo nemojte da ugasite radio najbolji ste i stalno vas slusam

    Reply
  3. Va
    December 12, 2018 - 2:04 am

    Baš mi je drago da ste dokumetovali lažnu informaciju i podvalu. Mnogima ona ide na živce i potura se da nas izveštava a niko je neće. Otkriva se ona polako

    Reply
  4. Nikola
    December 12, 2018 - 7:12 am

    “nismo obratili pažnju da je u kriterijumu za pretragu stajao zahtev…”
    Sta će jadni, ona i njeni lazovi su obnevideli od mržnje, a bolesnim ljudima ne treba zamerati.
    Teško je neostvarenim ljudima, treba ih razumeti.

    Reply
  5. Branko
    December 12, 2018 - 9:26 am

    Sta se moze ocekivati od iskomleksirane osobe koja se mesa u sve kao mirodjija. Previse sebi daje na znacaju, a ustvari je nebitna osoba. Nikoga ne zanimaju njene lazne informacije.

    Reply
  6. Deda
    December 12, 2018 - 9:58 am

    Nece ni ona dugo, toliko zlobe i mrznje nisam video zivotu. Sta ocekivati od neostvarenih ljudi. Puna podrska Radio Valjevu.

    Reply
  7. Princeza
    December 12, 2018 - 10:34 am

    Vi ste pristrasna novinarka. Razumemo vas da ne volite SNS i da su svi losi tekstovi koje pisete o radu vlasti u gradu rezultat vaseg licnog nezadovoljstva!

    Reply
  8. Dragan
    December 12, 2018 - 11:26 am

    Evo doticna je na kraju dobila i oskar al onaj tezak narodni najgori lazovski , toliko je bila kivna i ljuta na lokalnu vlast zbog dodele oskara popularnosti , pa sad na nas radio ,Radio Valjevo ,tako da je se izborila lazima i klevetom i dobila jednu prestiznu i posebnu nagradu Valjevski lazov godine.Ostavte se radio Valjeva ,kako god radio vazno je da radi to je nas indetitet

    Reply
  9. Izvor
    December 12, 2018 - 12:25 pm

    Poznata kao simpatizer žutih Darija pokušava da ponizi SNS i na taj način osigura svoje radno mesto.Samim tim podržava silovanje,uvrede i napade koji njeni puleni pokazuju.Bez stida i srama.

    Reply
  10. Sara
    December 12, 2018 - 5:12 pm

    Osnovno pravilo u novinarstvu je proveriti sve činjenice. Izgleda da je dotična novinarka to zaboravila.

    Reply
  11. Jablan medju borićima
    December 12, 2018 - 6:07 pm

    Pljunuta Milić Vukašinović

    Reply
  12. Lex
    December 12, 2018 - 6:15 pm

    Plaćena da tako pise, nista cudno u drzavi Srbiji. Opozicija drugacije ne bi mogla da siri svoje lazi.

    Reply
  13. Mika
    December 12, 2018 - 6:22 pm

    Ovo što su napisali da je Darija dežurna mrziteljka je živa istina. Žena iz dubine duše mrzi sve živo. I neka ste je poklopili … obrukala se za sva vremena.

    Reply
  14. G.B.
    December 12, 2018 - 6:25 pm

    Obnevidela od mržnje. Klasična gradska opajdara

    Reply
  15. Dragica T.
    December 12, 2018 - 6:38 pm

    Ala ste je naguzili ovim tekstom … uf sto volim. Baš se lepo namestila … hahaha. Polako, sama ce sebe unistiti … onaj koga podstice unutrasnja mržnja ne moze daleko da dogura.

    Reply
  16. Milan
    December 12, 2018 - 6:47 pm

    Dariju Ranković ne zanimaju činjenice. Sam nje tekst je najbolji dokaz. Površan i pristrasan.

    Reply
  17. Ana P
    December 12, 2018 - 8:05 pm

    Da li je ova žena normalna … svi znamo da u njenim tekstovima ima više dezinformacija nego bilo čega ali ovo je strašno. Da li je moguće da piše da neko radi bez dozvole i protivzakonito, a da to ne proveri. CCC … Ostala sam bez reči. Što je previše, previše je. Ne samo što bruka sebe, to me nije briga, ali bruka sve one koji se pošteno bave novinarstvom.

    Reply
  18. Valjevka13
    December 13, 2018 - 10:02 am

    Ova zena je uzasno drska i bezobrazna. Znam iz iskustva. Nekulturna i nevaspitana. Toliko imam da kazem za nju. Kad je vidim na ulici stalno se na nekoga dere, stalno se sa nekim svadja … histerise … nije ona bas u vinklu

    Reply
  19. Genijalac
    December 13, 2018 - 12:26 pm

    Opaaa … idemooo … prc darinka. Bas si lepo popila odgovor. Svaka cast redakciji kolubarski info kako joj je odgovorila. Neka, pa neka i dalje baljezga i laze. Sotona valjevska

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *