Mionica dobija pešačku i biciklističku stazu

Mionica će uskoro dobiti pešačku i biciklističku stazu, koja na predviđena na obilaznici oko te varošice. Mionička opština je dobila skoro pola miliona dinara od Ministarstva privrede u okviru mera sufinansiranja jedinica lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Taj novac je namenjen za izradu projekta pešačke i biciklističke staze na obilaznom putu u Mionici.

„ Pešačka i biciklistička staza u dužini od 2.010 metara planirana je na obilaznici oko Mionice. Projekat pešačke i biciklističke staze predviđa još i projektovanje rasvete sa LED tehnologijom, horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, ogradu i pešački mobilijar  na celoj dužini pešačkom trotoara i biciklističke staze. Cilj je da se stvore uslovi za nesmetano, bezbedno i funkcionalno odvijanje pešačkog i biciklističkog saobraćaja u ovom delu Mionice“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

On je dodao da je već potpisan ugovor sa preduzećem „Infoplan“ d.o.o. iz Aranđelovca nakon sprovedenog postupka javne nabavke, tako da je izrada tehničke dokumentacije u toku i očekuje se da bude gotova za mesec dana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *