Održan jesenji Sajam zapošljavanja u Valjevu

Tradicionalni jesenji Sajam zapošljavanja održan je danas u hotelu „Grand“ u Valjevu u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Učestvovalo je 38 poslodavaca koji su iskazali  potrebu za 175 radnih  mesta sa teritorije Kolubarskog okruga. Pored prisutnih poslodavaca sa teritorije našeg  grada bilo je firmi iz Mionice i Osečine.

Nezaposleni su na sajmu bili u prilici da, osim direktnog kontakta sa poslodavcima, dobiju i sve potrebne informacije o aktuelnim programima Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prema rečima Rade Sević, savetnika u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Valjevo, najviše radnih mesta ponuđeno je za proizvodne radnike, kuvare, vozače, frizere, prodavce, recepcionare, konobare, radnike u grafičkoj delatnosti, građevinskoj, mašinskoj i elektro struci.

„Sajam je prilika da u direktnom kontaktu poslodavci i nezaposlena lica porazgovaraju, da nezaposlena lica predaju svoje biografije, da na neki način preispitaju i svoja iskustva, svoje veštine znanja, da vide gde su na tržištu rada i razmisle o pomenutim alternativama. Ako ne poseduju dovoljno iskustva i veština da kroz neke programe steknu veštine sa ciljem da se zaposle“, rekla je Rada Sević.

Posao na ovom sajmu su mogli da nađu i komercijalisti, menadžeri osiguravajućih društava, inženjeri na gradilištu, tehnolozi i drugi.

Na valjevskom sajmu ponude su predstavili poslodavci : Bosis doo Valjevo, Greda doo Valjevo, Master elektro doo Valjevo, Kej doo Valjevo, Urban-Technics doo Valjevo, Top-Tim doo Valjevo, Markant doo Valjevo, Animo doo Valjevo, Valis UFK Valjevo, Univerzitet Singidunum Valjevo, Društvo za cerebralnu paralizu Valjeva i mnogi drugi.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *